Стържествена церемония в австрийския парламент президентът Александър ван дер Белен

...
Стържествена церемония в австрийския парламент президентът Александър ван дер Белен
Коментари Харесай

Александър Ван дер Белен положи клетва като президент на Австрия

Стържествена гала в австрийския парламент президентът Александър ван дер Белен постави клетва постави клетва за втори шестгодишен президентски мандат.

На церемонията участваха и към 1000 публично поканени посетители.

Die gesamte Bundesversammlung gratuliert Alexander Van der Bellen mit Applaus zu seiner Angelobung. Nur die FPÖ verweigert dem Bundespräsidenten ihren Respekt.
— Stefan A. Sengl (@stefansengl)
Парламентарната гала беше последвана от военна, която се състоя на централния площад „ Хелденплац “. Там се организира и церемониал на знамената и се състоя и обред по удостояване на паметта на починалите австрийски военнослужещи. Хиляди хора участваха на церемонията. На нея участваха и облечени в обичайни униформи елементи от провинция Тирол, където е минало детството на президента, който счита тиролската провинция даже за собствен роден край.

В изявление по австрийската телевизия късно нощес Александър ван дер Белен се спря на настоящи тематики от вътрешната политика на страната. Държавният глава се дистанцира изрично от водача на Австрийската партия на свободата Херберт Кикъл, който би могъл да се класира преди всичко при възможни парламентарни изори, защото всички социологически изследвания отреждат първо място на тази политическа мощ. Лидерът й не би трябвало да се усеща сигурен, че следователно ще получи автоматизирано мандат за сформиране на държавно управление, предизвести Ван дер Белен и добави: " Няма да се опитам с дейностите си  да предизвиквам една антиевропейска партия, една партия, която не осъжда войната на Русия против Украйна “. " Президентът поставя клетва освен че ще съблюдава конституцията, той е длъжен и да работи по съвест ", добави Ван дер Белен.

Es war im Übrigen eine großartige Rede unseres Bundespräsidenten
— Lukas Hammer (@lukas_hammer)
„ Строго видяно “ конституцията не планува  спечелилата най-вече гласове партия да получи мандат за сформиране на държавно управление. Но тя планува президентът да дефинира канцлера, като показва, че това е „ извънредно негово персонално решение “. За това президентът няма потребност от предложение, това е „ един от доста, доста дребното пунктове, по които федералният президент е свободен във взимането на решение “, напомни през вчерашния ден Ван дер Белен.

Alexander Van der Bellen wurde in der Bundesversammlung für seine zweite Amtszeit angelobt: „ Wir kriegen das hin “, blickt der 79-Jährige optimistisch in die Zukunft.
— Kronen Zeitung (@krone_at)
Реакцията от страна на Херберт Кикъл не закъсня. В пост във Facebook той означи, че очевидно не волята на гласоподавателя е решаваща за сформиране на държавно управление, а персоналното безчинство на една единствена персона. По въпроса с сериозните мнения на президента за Австрийската партия на свободата Кикъл разяснява: „ За да си честен, е задоволително да осъдиш нападателната война на Русия против Украйна. Очевидно всички други нападателни войни не са проблем “, добави Кикъл, „ И към Европейския съюз би трябвало да сме другарски настроени, другояче сме врагове на Европа “, сподели още той.

На президентските избори през октомври предходната година Австрийската партия на свободата не поддържа Александър ван дер Белен, както множеството от парламентарно показани партии, които се въздържаха тогава да повдигнат собствен претендент и по този начин спомогнаха за преизбирането му за втори мандат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР