Старите контейнери са с капацитет от 1.1 куб.м, новите са

...
Старите контейнери са с капацитет от 1.1 куб.м, новите са
Коментари Харесай

Започна поетапното въвеждане на новата NORD система за сметосъбиране и сметоизвозване в Севлиево

Старите контейнери са с потенциал от 1.1 куб.м, новите са повече от два до три пъти по-големи: 2.25 куб.м, 3 и 3,75 куб.м. Те са конструирани напълно от стомана, а направата им не разрешава бъдат отворени за по-дълго от времето, належащо човек да изхвърли отпадъците си. Два са методите, по които те се отварят – ръчно и с крайник, посредством натискане на специфичен педал.

Важно е жителите на общината да съблюдават съществени правила при изхвърлянето на отпадъците си, които не са предопределени за тези съдове.

Строителните и едрогабаритни боклуци не се изхвърлят в контейнерите, а се одобряват безплатно от Регионално хранилище за боклуци. Ангажимент на притежателя им е извозването до площадката.

В тези контейнери не се изхвърлят излезлите от приложимост автомобилни гуми - те се предават на сервиза или магазина, от който са закупени. Същото важи за излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение, което се събира от вкъщи след позвъняване на телефон: 0675 396 218.

Растителните боклуци също не би трябвало да се изхвърлят в новите контейнери - за тях има особено сложени кафяви на цвят.

Припомняме, че вград Севлиево е въведена трицветната система за разделно събиране, която е построена напълно от пластмасови контейнери вид „ Иглу “, всеки с съдържимост от 1 500 ли общ размер на всяка обособена точка от 4 500 л. В сините контейнери се събират хартиени и картонени боклуци от опаковки. В жълтите - пластмасови и железни, а в зелените контейнери – стъклени боклуци от опаковки. На всеки от тях в допълнение има инструкции.

Всички поданици и притежатели на търговски обекти би трябвало да употребяват по предопределение наличните контейнери за разделно събиране, като по-обемистите кашони и пластмасови бутилки би трябвало да бъдат сгънати или нарязани, за прекосяването им през отворите на съдовете.

На телефоните на отдел “Транспорт и екология ” в Община Севлиево можете да заявите слагането на контейнери, включително за разделно събиране и за битови боклуци: 0675 396 218, 0675 396 157.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР