Стари снимки на асеновградчанки, чиито абитуриентски балове и сватби са

...
Стари снимки на асеновградчанки, чиито абитуриентски балове и сватби са
Коментари Харесай

Снимки от балове и сватби през 70-те и 80-те години издирва Исторически музей-Асеновград

Стари фотоси на асеновградчанки, чиито абитуриентски балове и сватби са се състояли през 70-те и 80-те години на предишния век, търси Исторически музей-Асеновград. Целта е да бъде събрана галерия, разказваща за провеждането на този тип мероприятия, както и празнуването на 8-ми Март - Денят на дамата, в годините на социализма. Изложбата ще бъде открита в Етнографската къща в Асеновград, най-вероятно на 07.03.19 година, като датата ще бъде конкретизирана сигурно в средата на идващия месец.
Името на експозицията ще бъде оповестено дружно с точната дата на откриването. Това, към което Историческият музей в града приканва жителите, е да споделят свои прекарвания от абитуриентския си бал, от сватбения си ден и от честванията на 8-ми март в упоменатия интервал. Който желае, може да остави в Етнографската къща снимков материал от събитията или други предмети, свързани с тях. Без значение е дали фотосите са групови или самостоятелни, значимото е да дават отговор на тематиката, на която ще бъде отдадена изложбата.
" Ние се нуждаем най-много от спомените на хората, защото не желаем да покажем просто някакви експонати, а желаеме те да носят страст и да върнат посетителите към приятни прекарвания от близкото минало. ", разясняват от музея. Всички снимки и движимости ще бъдат върнати назад на притежателите им, след закриването на експозицията. Целта на основаването на сходна галерия е да се концентрира върху някои от най-важните празници в живота на дамата от горепосочения интервал. Ще бъдат показани сватбени, абитуриентски и публични тоалети, както и предмети от бита на всяка жена, живяла през 70-те и 80-те години. " Надяваме се, че тематиката ще бъде забавна освен за хората, живели тогава, само че и за по-младите, които не познават този интервал, а по този начин ще имат опция да се потопят в атмосферата на тези години. ", показват в умозаключение от Исторически музей-Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР