Старейшините от групата на МК БСП за България внесоха първия

...
Старейшините от групата на МК БСП за България внесоха първия
Коментари Харесай

Иван Таков, БСП: Не личността е проблемът при избора на председател на СОС

Старейшините от групата на МК " Българска социалистическа партия за България " внесоха първия си отчет, с който разпореждат на кмета да изготви юридически и финансов разбор и финансово-икономически и софтуерен модел за основаване на Столично общинско дружество " Чистота "

Проблемът при избора на ръководител на СОС са методът и политиките, а не личността. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков във връзка блокираната работа на Столичния общински съвет поради невъзможността да бъде определен ръководител към този момент на две съвещания. Той добави, че групата на Българска социалистическа партия има предложение за поста още от първата сесия и това е Диана Тонова.

" Тук името Борис Бонев не е толкоз значимо, колкото са методът и политиките при избора на ръководител на СОС, разяснява Иван Таков. - Необходими са диалози сред политическите групи за целите. Защото, в случай че нямаме схващане, че комуналните услуги би трябвало да са в патримониума на Столична община, в случай че нямаме единодушие, че са нужни повече средства за просветителната и здравната инфраструктура, значи нямаме схващане и единодушие по нищо. В тази обстановка няма по какъв начин да подкрепим предложенията на другите политически групи за ръководител на СОС. И надлежно още веднъж ще бъдем градивна съпротива ".

,,В тази обстановка най-лесният вид е ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да се схванат по този начин, както го направиха на национално равнище, и да изберат ръководител на СОС. " Сега от едната страна чуваме " ние не желаеме поддръжка от ГЕРБ ", " ние не желаеме да управляваме с ГЕРБ ", а от другата отхвърлят да гласоподават. Ами да, само че на национално равнище ръководят дружно. С какво са по-различни в общината``, разяснява Иван Таков Общински консултант и заместник-председател на ПГ " Българска социалистическа партия за България ".

,,От седмица чувам, че Българска социалистическа партия била ключът и катинарът за решение на казуса. Това не е правилно. В СОС има две политически групи, които непрекъснато се прогласяват за евроатлантически и с идентични полезности. Защо те не могат да намерят сечение и да изберат ръководител?! А нас ни сочат за ключ, несъмнено тъй като сме им най-лесното и комфортно опрощение ", добави той.

Иван Таков разясни, че невъзможността да бъде определен ръководител на СОС няма да докара до нови избори за общински съвет в София.

" Законът споделя, че неналичието на съвещание на СОС за интервал от 3 месеца води до нови избори. В момента ние заседаваме всяка седмица. Дано това да докара до появяването най-сетне на малко мъдрост и политическа зрялост, с цел да изберем ръководител на СОС ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София.

" Нашите значими цели в работата ни за София и за хората са напълно ясни. И към този момент действаме по тях. След съвещанието на СОС през вчерашния ден внесохме и първия наш отчет. Той е подписан от съветниците от цялата ни група. Чрез него разпореждаме на кмета на Столична община да изготви юридически и финансов разбор и финансово-икономически и софтуерен модел за основаване на Столично общинско дружество " Чистота ". Това е един от целите, които декларирахме в предизборната ни акция. Подобни работещи модели на общински предприятия има и в други общини в страната - в Пловдив, Кюстендил, Троян, Харманли, Лом... Има ги и в огромни европейски градове като Виена, Мюнхен, Атина, Белград``, разяснява Таков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР