Стара Загора. За дванадесети пореден път Местната комисия за борба

...
Стара Загора. За дванадесети пореден път Местната комисия за борба
Коментари Харесай

Лятна превантивна програма „Ваканция 2021” ще се проведе в Стара Загора

Стара Загора. За дванадесети следващ път Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните (МКБППМН) и Център за превантивна и психолого-консултативна активност към Община Стара Загора провеждат лятна превантивна стратегия „ Ваканция 2021 “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Тази самодейност предлага на децата благоприятни условия за потребно и прелестно образуване на свободното време. Традиционно ще се работи с деца от 8 до 18-годишна възраст, живеещи на територията на Община Стара Загора и пребиваващите през лятото в града, и техните родители. Членовете и публичните възпитатели от Комисията провеждат по свои хрумвания заниманията, с поддръжката на виновни институции и организации, центрове и клубове, работещи с деца и за деца, доброволци, родители, учители, медии.
Целите на програмата са: повишение сигурността на децата посредством необятна, ранна и интензивна предварителна защита на противоправното държание на малолетните и малолетните през свободното им време на лято 2021; създаване на положителни модели на отговорно държание посредством разпространение на доброто; промотиране на безвреден и здравословен и метод на живот; ангажиране вниманието, както на деца в риск, с неустойчиво държание и такива, които са будни и избират пълноценно да провеждат всекидневието си през ваканцията.

Програмата се организира в интервала 21 юни – 24 юли 2021 година Тя ще започва с рисунка на асфалт на тематика „ Подай ръка на положителното “ в парк „ Пети октомври “ и ще завърши на 24 юли (събота) с пикник за деца и родители към езерото „ Загорка “.

Програмата „ Ваканция 2021 ” дава гратис пакет от 14 разнородни начинания за приятна и пълноценна почивка на подрастващите в града. Нейното обръщение е: „ Подай ръка на положителното ”, каквото е мотото на цялостната превантивна работа на МКБППМН през 2021 година Програмата включва интерактивни занимания и игри, демонстрации, викторина, съревнование с велосипед, спорт и доста занимания. Дейностите подкрепят сполучливото справяне с някои от дилемите на развиването, които стоят пред подрастващите и чието решение подсигурява тяхната сигурност и сигурност.
Ще се работи в партньорство с ОДМВР, РДПБЗН, Пътна полиция, БЧК и БМЧК, РЗИ, Превантивно-информационен център, съдружие с нестопанска цел „ Свят без граници “, Баскетболен клуб „ Берое “, ПГМТТ „ Н. Й. Вапцаров “.

Изключително разнородни са методите намерили място в Програмата. Една част от тях са: симулативни и ролеви игри; демонстрации, на практика тренировки, спорт, състезание; работа с проблеми, беседи, полемики, викторини; способи за рефлексивна активност – арт терапия, вербална и невербална връзка, преосмисляне на полезностите.
Дейностите ще се водят при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Водеща при одобряването на дейностите е опцията за осъществяване на мероприятия навън: парк „ Пети октомври ”; парк „ Артилерийски ”; парк „ Александър Стамболийски “, Античен конгрес, спортна площадка ПГМТТ „ Н. Й. Вапцаров “, игрище зад Централна поща, парк „ Бедечка “ към езеро „ Загорка “.
На база дълготраен опит, плануваните в програмата събития, актуалните способи и подходи подсигуряват основаване и поддържане на резистентен интерес, както и висока мотивация на децата за присъединяване.

Записванията за присъединяване са самостоятелни с подписана от родител Декларация за осведомено единодушие, на място, всеки работен ден от 16.00 до 17.00 часа с краен период 18 юни.

Адрес на уредника:

6000, Стара Загора, ул. „ Свети Княз Борис ” № 73(до Радио Стара Загора),
телефон 042/ 605516; e-mail: [email protected];
ел. страница:.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР