Стара Загора. За четиринадесети път в Стара Загора музеи и

...
Стара Загора. За четиринадесети път в Стара Загора музеи и
Коментари Харесай

Стара Загора: Хиляди жители и гости на града се включиха в Европейската нощ на музеите

Стара Загора. За четиринадесети път в Стара Загора музеи и галерии отвориха порти в Европейската нощ на музеите. Над 3 000 жители от всички генерации се включиха в самодейността посещавайки другите събития, проведени от Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Присъствието на толкоз доста много хора тук е доказателство, че Стара Загора е доста нравствен град. Нашето предпочитание е Стара Загора да стане столица на духовността в България. Встъплението с поздрава на отбор „ Загоре “ е единствено подмятане за това, което следва довечера. За първа година програмата е толкоз богата. Присъствието тук на ръководителя на Общинския съвет Таньо Брайков и на зам.-кмета Красимира Чахова демонстрира каква е нашата ангажираност за духовното развиване на града “, сподели при откриването пред Регионалния исторически музей Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. По думите ѝ Общината прави всичко допустимо, с цел да задоволява духовните ползи на жителите.
Концертът на проф. Жени Захариева събра доста фенове на музиката в Художествената изложба. Световноизвестната пианистка омайност залата с концерта „ Откровенията на природата “, отдаден на 100 години от гибелта на Клод Дебюси.
Най-много бяха гостите в Регионалния исторически музей. Млади и остарели разглеждаха с интерес изложбите „ И да се, мамо, наредя с мойте вити гривни... ”, „ Ars gratia artis – изкуство за изкуството ” и изключително „ Преоткрито великолепие ” - материална галерия с реставрирани експонати от фондовете на Регионалния музей. Любители на археологията се включиха в интерактивния ъгъл „ Реставрирай самичък ” и с интерес изслушаха представянето на монетите през вековете и мултимедийната презентация на тематика „ 140 години българско опълчение и основаване на българската войска ”, показани от старозагорски музейни експерти.
Концертите в Архитектурен комплекс „ Музей на религиите ” събраха доста фенове на Детско-юношески национален хор „ Жарава ”, Смесен хор „ Родина ” и „ Библиофония “.
За пръв път тази година бе отворена за визити „ Късноантична мозайка от частен римски дом, IV век ”, която старозагорци разгледаха с интерес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР