Стара Загора. За 14-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА)

...
Стара Загора. За 14-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА)
Коментари Харесай

Община Стара Загора: Старозагорка стана „Млад библиотекар на годината 2018“

Стара Загора. За 14-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) провежда застъпническата акция Национална библиотечна седмица с поредност от разнородни събития в цялата страна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Инициативата се организира в партньорство с Фондация „ Глобални библиотеки – България ” и с поддръжката на Фондация „ Америка за България “. На формалното разкриване, състояло се на 13 май 2019 година в Софийската градска художествена изложба, бяха връчени Годишните библиотечни награди на ББИА за 2018.
Димка Михайлова от Регионална библиотека „ Захарий Княжески ” - Стара Загора бе номинирана и завоюва премията в категория „ Млад библиотекар на годината 2018 “.
В магистърската си теза на тематика „ Регионална библиотека „ Захарий Княжески ” и тийн пространството на град Стара Загора “ с теоретичен началник гл. ас. доктор Анета Дончева от СУ „ Св. Климент Охридски “, Дима развива концепцията за нуждата от зона за подрастващи в Стара Загора, разказва в какво профилирано пространство за младежи би желала да работи и за какво, и създава модел на такова пространство в районната библиотека.
С финансовата поддръжка на компанията „ КонтурГлобал Марица -изток 3 “ тийнзоната в библиотеката е към този момент действителност. Изцяло реновирана и обзаведена уместно зала се трансформира в несъмнено леговище за младежите на Стара Загора. А индивидът, който посреща младежите в „ тяхното място ”, е Димка Михайлова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР