Стара Загора. Театралната трупа на Средно училище Максим Горки“ завърши

...
Стара Загора. Театралната трупа на Средно училище Максим Горки“ завърши
Коментари Харесай

Стара Загора: Театралната трупа на Средно училище „Максим Горки“ спечели второ място на конкурс за театър на испански език

Стара Загора. Театралната натрупа на Средно учебно заведение „ Максим Горки “ приключи на второ място в 20-ото юбилейно издание на Националния конкурс за учебен спектакъл на испански език. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Той е проведен от Отдел „ Образование “ на Посолство на Испания в България и е една от Програмите за интернационално съдействие с най-дълга традиция както в България, по този начин и в други страни от Централна и Източна Европа.
Общо 17 учебни заведения показаха своите постановки на сцената на НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “. Старозагорските възпитаници обраха овациите на публиката с постановката на „ Домът на Бернарда Алба “ от огромния испански стихотворец и драматург Федерико Гарсия Лорка.
В героите на Лорка се превъплътиха: Сава-Калина Ангелова, Зара Теодосиева, Жанета Делчева, Събина Будакова, Симона Бакалова, Никол Монева, Денислава Стойчева, Ида Дамянова. За осветлението отговаряше Мира Илиева, а за озвучаването Моника Каменова. Режисьор и корепетитор на постановката са учителите по испански език Росио Каняс и Антонио Мартин. Съставът на журито бе от представител на МОН и на испанската задача, както и сценичен критик. Победители за втора поредна година са възпитаници от варненската IV езикова гимназия “Жолио Кюри ” показали „ Проклятието на пеперудите “ по едноименната пиеса на Лорка. Учениците на “Максим Горки ” ще изиграят спектакъла за повторно в Стара Загора на 27 февруари от 19.00 часа в Държавен куклен спектакъл - Стара Загора.
„ Максим Горки ” е единственото учебно заведение в Стара Загора, в което се учи испански език с преподаватели испанци. През 2001 година учебното заведение става осмото в страната, включено в съглашението за учебен продан сред държавните управления на Република България и Кралство Испания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР