Стара Загора. Шестокласникът Георги Георгиев от основно училище Самара стана

...
Стара Загора. Шестокласникът Георги Георгиев от основно училище Самара стана
Коментари Харесай

Стара Загора: Избраха председател на Общинския детски съвет

Стара Загора. Шестокласникът Георги Георгиев от главно учебно заведение " Самара " стана първият ръководител на Общински детски съвет Стара Загора. Той бе определен нощес след оспорван спор сред осем претенденти, които показаха своите платформи и дадоха отговор на въпросите на връстниците си. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Изборът протече в три тура. След първото гласоподаване дребните общински съветници дадоха желанието си за четирима от претендентите. Двама от тях получиха еднакъв брой гласове-Георги и Ивон Тенева от СУ " Васил Левски ". Накрая, откакто и двамата отговаряха още веднъж на въпроси, с дребен превес за поста се пребори Георги Георгиев. Водещ на избора бе кметът на " Млада Загора ", Патрисия Желева, която насърчаваше децата за присъединяване във значимия избор. За заместник-председател бе определена Ивон Тенева. На срещата участва и Райна Димитрова от отдел „ Образование “ на Община Стара Загора, която оказва методическа помощ на децата.
Децата показаха и свои хрумвания, по които ще работят. Те включват образуване на Фестивал на въображението за млади гении, Спортен празник с благотворителна цел, разчистване на целия парк „ Бедечка “, присъединяване в Деня на прегръдката взаимно с Младежки общински съвет, както и в начинания свързани с битката против издевателството в учебно заведение.
През идната седмица следва образование за правата на детето, което ще се реализира взаимно с отдел „ Закрила на детето “ към Дирекция „ Социално подкрепяне “ Стара Загора. Децата обмислят и покана за среща с общинския омбудсман.
Общинският детски съвет бе основан на 20 ноември 2017 година. В него вземат участие възпитаници от пети до седми клас от 16 старозагорски учебни заведения. Младите хора на Стара Загора ще се научат да работят като дейни жители, виновни за своята среда и развиване, допринасяйки още в ранна възраст за организационното, културно и обществено развиване своята общественост и обществото като цяло. Форматът на Съвета остава с отворен темперамент и при предпочитание и опция ще приема нови членове.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР