Стара Загора. С радост заставам пред толкова много хора тази

...
Стара Загора. С радост заставам пред толкова много хора тази
Коментари Харесай

Стара Загора: Стартира петото издание на „Beerфестът“ в Стара Загора

Стара Загора. „ С наслада стоя пред толкоз доста хора довечера, с цел да открием публично дружно „ Beerфестът “, несъмнено най-успешният до в този момент “, сподели минути преди старта на огромното събитие кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Това оповестиха от Общината . Той изрази признателност за положителното партньорство при цялостната реализация към изпълнителния шеф на „ Загорка “ АД Петер Копиец и неговия екип. Двамата дадоха формален старт на огромната фиеста с чаша бира и звучно „ Наздраве “.
С бурни овации, доста усмивки, музика и питие – по този начин стартира тазгодишното пето издание на обичайния за Стара Загора „ Beerфест “. Хиляди бяха посетителите през първата вечер. Владимир Ампов – Графа и Миро по едно и също време нажежиха и разнежиха с песните си публиката. Малко преди тях настроението нажежиха момчетата от „ Over Ground Brass Band ”.
Петдевният музикално-бирен маратон ще продължи до 8 септември. Втората вечер – 5 септември, ще изкуши всички почитатели на рап музиката и модерното звучене с любимците - „ Deep Zone Project ”, Спенс и Ъпсурт.
На празничния ден – 6 септември, програмата включва - Rock Stage Стара Загора, Ахат, Контрол. В 17.30 часа, прабългарската школа за оцеляване „ Бага-тур “ ще зарадва гостите на „ Beerфестът “ с атрактивен театър, представящ духа на прадедите ни.
Организаторите набелязват като кулминационна точка на феста 7 септември и присъединяване на рокендрол легендтата Джони Джоели – вокалист на „ Axel Rudi Pell “ и групата „ Еридан “. В Столицата на бирата ще забавляват госитите на „ Beerфестът “ в събота Sevi и Jenny Jo. В последния ден от фестивала – неделя, ще звучат любимците „ Dirty fingers ”, Иво Руев Бенд, Обратен резултат, Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени.
Отново „ Beerфестът “ приканва към отговорно изразходване на алкохолни питиета с мотото „ Когато шофираш, в никакъв случай не пий алкохол “. По този мотив е и безплатната автобусна линия, която покрива съвсем цяла Стара Загора и дава опция на посетителите да се приберат безпроблемно. Тя е налична от 20.30 до 00.00 часа. За всички, решили въпреки всичко да дойдат с колите си, има безвъзмезден паркинг, който се намира на ул. „ Радецки “. Те са приканени да опитат безалкохолните бира и радлери от портфолиото на старозагорската пивоварна.
Еко самодейността „ Бира за боклук “ ще се погрижи за чистотата в парк „ Загорка “, като има особено построени пунктове за разделно събиране на боклуци. Там ще могат да се предават бутилки и кенчета, а в подмяна ще се пие бира.
По-рано, в деня на откриването бе дадена специфична конференция, на която новините към „ Beerфестът “ споделиха зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова и изпълнителният шеф на старозагорската пивоварна Петер Копиец.
Организатори на „ BeerФестът “ са Община Стара Загора и „ Загорка “ АД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР