Стара Загора. С прозвучаването на Музикална емблема за Стара Загора“

...
Стара Загора. С прозвучаването на Музикална емблема за Стара Загора“
Коментари Харесай

Стара Загора награди своите почетни граждани на тържествена сесия на Общинския съвет

Стара Загора. С прозвучаването на „ Музикална емблема за Стара Загора “ по текст и музика на проф. Петър Жеков, химн на града-герой, стартира тържествената празнична сесия на Общинския съвет във връзка 5-и октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . „ Днес стоя пред всички Вас с героизъм от положителните решения взети от Общинския съвет през миналия мандат. Важните и тежките проблеми, белязали нашата работа, дадоха парченце бъдеще, с цел да вървим напред. В дни като днешния, с изключение на за празник, обръщаме глава и за равносметка – тъй като образа на нашата свидна Стара Загора е плод на напъните на доста хора, претърпели доста безсънни нощи и усърдни дни, с цел да се материализира визията за съвременен и прогресивен европейски град “, с тези думи стартира своето тържествено слово ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков. „ Старозагорци имаме задачата да отговорим с работа и още работа на завета на нашите предшественици, сътворили същинско знамение – възкресили един изпепелен до основи град – град въздигнал се и вперил взор напред и нагоре. Родолюбието, което носим би трябвало да пазим и предаваме. Независимо от ежедневните несгоди, дано изпълняваме почтено задачата си на индивиди, жители, управленци. Да подхождаме към всеки проблем с разсъдък и сърце “, сподели още Брайков. Той акцентира, че в Стара Загора бият сърцата на всички, милеещи за родния край „ същинската полезност за всеки град са неговите поданици, триумфите на децата му, фантазиите на младежите му и опитът на възрастните – всички те вършат града жив, динамичен, разрастващ се. Горд съм, че имам опцията да пожелая на всички Вас здраве, поглед за фантазии и шир за каузи! Честит празник! “.
По време на тържественото съвещание на локалния парламент по традиция бяха връчени оценките „ Почетен жител на Стара Загора “. Тази година на две дами – общественикът и донор на постройката, в която ще се обитава Център за даровити деца „ Проф. Петър Жеков “, Мария Жекова и балетната прима и дълготраен началник на школата за типичен танци при НЧ „ Родина 1860 “ - Снежана Дескова. Председателят на Общинския съвет им връчи знаците на званието.
„ Поздравявам всички поданици и посетители на Стара Загора с празника през днешния ден. Нека се грижим за престижа на нашия град, който доби същински европейски образ. Сърдечно благодаря на Инициативния комитет, предложил ме за почитане с тази влиятелна премия, както и на нашия млад и деятелен кмет Живко Тодоров. Горда съм, че не преставам делото на моя брат – проф. Петър Жеков, за който Стара Загора беше всичко “, сподели Мария Жекова.
Думи на благодарност произнесе и примабалерината Снежана Дескова – „ от сърце благодаря на всички вас – на управлението на Община Стара Загора, на НЧ „ Родина “, на Старозагорската опера, в която мина съвсем целия ми живот, на моето семейство. Благодаря, Стара Загора! “.
Сред гостите на тържественото съвещание на Общинския съвет бяха Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутати, управлението на Община Стара Загора, носители на званието „ Почетен жител “, общественици, както и представители на локалната и държавната власт. Музикален привет към присъстващите в зала „ П. Р. Славейков “ насочиха надарените музикални актьори и солистът на Държавна опера – Стара Загора Елена Петрова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР