Стара Загора. Община Стара Загора, започва изпълнението на дейностите по

...
Стара Загора. Община Стара Загора, започва изпълнението на дейностите по
Коментари Харесай

Стара Загора се превръща в съвременен „умен град“ с изпълнението на втората фаза на проекта за модернизация на градския транспорт

Стара Загора. Община Стара Загора, стартира осъществяването на дейностите по подписания с Оперативна програма “Регионално развитие” контракт за безплатна финансова помощ, по процедура BG16RFOP001-1.001-039 ”Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 ”, Приоритетна ос 1: „ Устойчиво интегрирано градско развиване ”, Инвестиционен приоритет: „ Насърчаване на тактики за нисковъглеродно развиване във всички типове територии, по-специално в градските региони, в това число поощряване на устойчива мултимодална градска подвижност и ограничения за пригаждане и намаляване, свързани с изменението на климата ”, Приоритет 2: „ Интегриран градски превоз ” по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020, план: Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Стара Загора “ – фаза ІІ. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
В плана Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Стара Загора “ – фаза ІІ са планувани следните действия и обекти:
Обект 1 „ Реконструкция на надлез над жп линия и бул. „ Славянски “, по бул. „ Патриарх Евтимий “ и разширение на габарита на пътното платно
Обект 2 „ Изграждане на система за ръководство на градския превоз (СУГТ) ”
Обект 3 „ Въвеждане на автоматизирана система за таксуване (АСТ) ”
Обект 4 „ Рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусно хранилище “
С осъществяването му ще бъде реализиран по ефикасен, екологосъобразен интегриран градски превоз в Община Стара Загора, както и омекотен трафик, понижаване потреблението на персонални МПС, за сметка на използването на градски превоз, което от своя страна ще докара до понижаване на нездравословните излъчвания, облекчение и облекчение за ползващите градския превоз.
Ресорният зам.-кмет по превоза Йордан Николов напомни през днешния ден пред публицисти, че при осъществяването на първата фаза на плана е бил напълно сменен автобусния и тролейбусния парк в града. За Общинското сдружение „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ автограф под контракта с изпълнителя на автоматизирана система за таксуване постави шефът Димитър Авджиев. Изпълнител на поръчката е „ Телелинк Бизнес Сървисис “ ЕАД, София. Общата стойност за осъществяване на контракта е в размер на 3 437 463.00 лева без Данък добавена стойност за период от 30 месеца.
Системата ще улесни използването на рейсовете и тролейбусите и ще усъвършенства качеството на транспортните услуги за пасажерите. Освен това въвеждането на такава система ще понижи, даже ще отстрани продажбата на билети в транспортното средство от обслужващ личен състав и ще помогне на оператора да следи приходите от билети, като в същото време предотвратява пътуванията даром. Експертният екип предлага монтиране на автомати за издаване на билети във всички рейсове и тролейбуси, обясни Стефан Малиновски, началник звено „ Интелигентни системи “ в „ Телелинк “. По думите му, втората фаза от осъществяването на плана за рационализация на градския превоз в Стара Загора ще бъде следващата стъпка към създаване на актуалния „ интелигентен град “. Той благодари за доверието на Община Стара Загора и съобщи, че има вяра в триумфа на модерната система.
Автоматизираната система за таксуване (АСТ) има две преимущества: автоматизира процесите на продажба и отчитане на билетите, както и дава подробна информация за потреблението на системата. Освен това съществуването на АСТ улеснява потреблението и на двата типа превоз – тролейбуси и рейсове, а по този начин също покачва качеството на транспортните услуги, предоставяни на пасажерите.
Въвеждане на смарт билети - този тип билети предизвиква интеграцията сред типовете превоз. В случай на смяна на схемата на ГТ (напр. въвеждане на система на зониране или въвеждане на други услуги), могат да се вкарат и други типове билети, според от съответните потребности.
Във всички транспортни средства ще има валидатори за електронни карти, които ще се продават на 10 места в града, както и в самите транспортни средства. Ще се издават и електронни карти.
Договорът с консорциум „ Ем Тран Сис “, София, за създаване на Системата за ръководство на градския превоз (СУГТ) на Стара Загора, ще бъде подписан от кмета Живко Тодоров. СУГТ включва въвеждане на видеонаблюдение на 37 кръстовища в града с умна система за предварителна защита на тапи, създаване на надзорен център, замяна на светофарните уредби, видеонаблюдение в транспортните средства, внедряване на система за ръководство и надзор на трафика, включващ нови трафик контролери с съвременна технология, трафик детектори, светофарни екрани и устройства, система за даване на приоритет на рейсовете, обслужващи градския превоз.
Илиян Вълчев от консорциума посочи, че системата ще има адаптивен модул, който ще събира и проучва голяма база исторически данни, включващи осъществяване на разнообразни градски събития, което ще разреши акомодация на режимите и етапите на светофарните уредби.
Стойността на плана е 3 932 538.00 лв. без Данък добавена стойност, а срокът на осъществяване 30 месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР