Стара Загора. На 31 май от 18.00 часа в залата

...
Стара Загора. На 31 май от 18.00 часа в залата
Коментари Харесай

Стара Загора: Журналистът Антон Хекимян ще се срещне с младите хора в града

Стара Загора. На 31 май от 18.00 часа в залата на Международния юношески център ще се организира третата среща от плана „ Красивите лица на Стара Загора “ – с Антон Хекимян, водещ публицист в бТВ. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Община Стара Загора, Долап.бг и Международен юношески център Стара Загора провеждат срещите-разговори с видни земляци. Проявите са отдадени на 140-годишнината от възобновяване на Стара Загора. Целта е младежите в неофициална конюнктура да се срещнат и беседват с изтъкнати експерти от друг обществен и професионален набор, достигнали високо равнище на реализация и в това време, останали правилни и предани на родния град и на общността, за която способстват оптимално съгласно опциите си. Срещите ще се организират един път месечно. Първата на 28 март бе с Първан Симеонов – изпълнителен шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “. Втората среща в навечерието на Великден през месец април бе с Негово Високопревъзходителство Старозагорски Митрополит Киприан.
Антон Хекимян е български публицист, кореспондент и водещ на предаването „ Тази заран “ по bTV. Започва професионалния си път още в първи курс като стажант в bTV, а от 2004 е кореспондент в утринния блок на малкия екран. През септември 2013 става водещ на съботно-неделния утринен блок по bTV „ Тази събота и неделя “. На 2 юни 2014 стартира да води най-рейтинговото утринно предаване „ Тази заран “ по bTV.
Роден е на 22 май 1984 година в Стара Загора. Майка му е българка, а татко му – арменец. Хекимян приключва езиковата гимназия „ Ромен Ролан “ в Стара Загора с немски и британски. След довеждане докрай на междинното си обучение стартира да следва публицистика. Започва работа в bTV още до момента в който учи в Софийския университет. През 2016 година получава премия за публицистика: „ за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по настоящи икономически тематики, с явен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова отбрана “. На церемонията по връчването Хекимян споделя, че въпреки единствено неговото име да е върху грамотата, тя е самопризнание за работата на целия му екип. По-късно същата година той получава и оценката на Академията за мода " БГ фешън икона 2016 ".
Срещите не престават и в идващите месеци:
м. юни 2019 година ( 27) – проф. Минко Балкански, Почетен жител на Стара Загора, донор в народен и районен мащаб, основател на Международен научно-образователен център за възпитаници и студенти в старозагорското село Оряховица.
м. септември 2019 година (3) Световната оперна прима Веселина Кацарова, Почетен жител на Стара Загора
м. октомври 2019 година (31) Любомир Любенов, математик, създател и началник на Международната олимпиада за възпитаници „ Математика без граници “, координатор за България на всички олимпиади в Азия.
м. ноември 2019 година (28) доцент доктор Алексей Стоев – шеф на Центъра за слънчево-космически проучвания, дълготраен шеф на НАОП „ Юрий Гагарин “, ръководител на Националния съвет на БТС, пещерняк и откривател.
м. декември 2019 г.(19) доктор Райчо Гънчев – основател на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-тур “, създател на исторически романи, на сюжети за филми и самичък участник в тях.
Срещите са необятно налични за всички искащи жители.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР