Стара Загора. На 22 юни 2021 год. Община Стара Загора

...
Стара Загора. На 22 юни 2021 год. Община Стара Загора
Коментари Харесай

Община Стара Загора набира кандидати за подмяна на отоплителните уреди на дърва и въглища

Стара Загора. На 22 юни 2021 год. Община Стара Загора започва приема на документи за кандидатстване за безвъзмездна замяна на остарели отоплителни уреди на дърва и въглища с нови на газ и пелети по Основната фаза на Интегрирания план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ” LIFE17 IPE/BG/000012 - LIFE IP CLEAN AIR по Програма LIFE на Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Документите за кандидатстване могат да се подават всеки работен ден от 9:00 часа до 17:00 часа в центъра на общината за банкет на документите на адрес: гр. Стара Загора, бул. „ Цар Симеон Велики “ 107, сутерен.

Кандидати, които са подали документи за присъединяване в Пилотната фаза на плана и са включени в аварийния лист, се класират по право за присъединяване в Основната фаза за същия парцел и за същото отоплително съоръжение, за което са кандидатствали за замяна на отоплението на дърва и въглища през Пилотната фаза. В случай, че желаят да продължат присъединяване си в плана и да им бъде сменено отоплителното съоръжение през Основната фаза, тези претенденти би трябвало да посетят офиса на общината, където да потвърдят желанието си посредством сключване на декларация по пример.

Срокът за банкет на документи изтича на 1 октомври 2021 год.

В рамките на Основната фаза на плана се планува да бъдат сменени старите отоплителни уреди на дърва и въглища на 967 семейства, които са включени в териториалния обсег на влияние на плана.

Допълнителна информация и документи за присъединяване са налични на уеб страницата на Община Стара Загора и на електронната страница на плана:

Подмяната на старите отоплителни уреди с по - екологични такива ще способства за доста възстановяване качеството на въздуха в нашия град. Община Стара Загора приканва всички заинтригувани жители към интензивност и присъединяване в плана.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР