Стара Загора. Международният младежки център в Стара Загора беше домакин

...
Стара Загора. Международният младежки център в Стара Загора беше домакин
Коментари Харесай

Стара Загора: 25 младежи участваха в десетдневния поход по вода и суша в рамките на кампанията „Спортът е по-добро решение“

Стара Загора. Международният юношески център в Стара Загора беше хазаин на крайна конференция на младежка акция по суша и вода „ Спортът е по-добро решение “, проведена от Институт за европейски начинания. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Тя се организира в границите на Националната стратегия за осъществяване на юношески действия в България за 2018 година. Програмата започва на 31 август в Кърджали и приключи през днешния ден в Стара Загора.
В десетдневния поход по вода и суша участваха 25 младежи, които имаха за цел да се сплотят към общи европейски полезности и да запълнят недостига от другарство „ лице в лице “. Придвижването на младежите се извърши с каяци по каскадата на река Арда и с колела по брега на реката.
По време на Младежката акция участниците минаха двудневно лидерско образование на брега на язовир „ Кърджали “ в Гребната база „ Енчец “.
То бе ориентирано към различаване на държания, водещи до експанзия, техники за преодоляване на експанзията, екипна работа, информационни умения, съчетано с образование по гребане с каяци.
Обучението бе напълно неофициално и бе основано на забавни интерактивни способи и техники.
След това младежите пътуваха до градовете Кърджали, Стамболово, Маджарово, Ивайловград, Хасково, Стара Загора, с цел да предложат спорта като метод за преодоляване на гнева и като опция на експанзията и да продължат лидерското си образование, като „ образование посредством правене “. Най-важното обръщение, което те отправяха към своите връстници е нуждата от приемливост, а най-важното умеене, което им предаваха е разпознаването на личните и непознатите нападателни реакции и методите за справяне с тях, посредством спорт и двигателната интензивност.
Организаторите на акцията разпознаха Стара Загора като значим сътрудник при провеждането на годишния поход и заложиха на семейството на Международния юношески център за осъществяване на заключителното събитие по плана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР