Стара Загора. Хиляди жители на Стара Загора намериха своята духовна

...
Стара Загора. Хиляди жители на Стара Загора намериха своята духовна
Коментари Харесай

Стара Загора: В празник на духовността се превърна инициативата „Нощ на изкуствата” в града

Стара Загора. Хиляди поданици на Стара Загора откриха своята духовна приятност в границите на самодейността „ Нощ на изкуствата ”, която се организира нощес в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Общината и културните институти в града проведоха над 60 забавни прояви. Имаше концерти, изложения, експозиции, представления, занимателни ателиета, срещи с създатели и други
Началото бе обещано в 19.00 ч пред постройката на Регионалния исторически музей.
„ Това е тринадесето издание на Нощта на изкуствата. Ние от Община Стара Загора сме се постарали да създадем всичко това за жителите на Стара Загора. Програмата е извънредно богата. Радвам се, че старозагорци са тук. Поздравявам ги, че имат отношение към изкуството, културата, науката. Насладете се и дано всеки откри своето забавно събитие ”, пожела Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
„ Днес в Стара Загора е празник. Радваме се да посрещнем жителите на града в музея. Надявам се, че всеки ще откри нещо за себе си от всичко, което сме решили да покажем в този момент ”, сподели Петър Калчев, шефът на Регионалния исторически музей.
Военният духов оркестър при Втора механизирана бригада с диригент капитан Цветомир Василев зарадва първите гости с концерт от известни мелодии.
Млади и остарели влязоха в залите на Регионалния музей, с цел да се насладят на забавни и истински прояви като цирков театър „ Въй, въй, въй “, Демонстрация на антично облекло, Демонстрация на оръжие от Руско-Турската война 1877-1878 година Традиционно най-вече бяха посетителите в къта за фотоси „ Средновековен боец ”. Интерес провокираха експозицията с експонати от древен вилен комплекс при язовир Чаталка „ Из живота на тракийската аристокрация “, както и изложбата„ Шевицата –молитва и благословия “.
Многобройни бяха и посетителите в Художествената изложба, където можеха да прегледат изложения с сбирки от фонда на галерията, както и да се насладят на три концерта в разнообразни жанрове.
Културните и научни институти в града предложиха най-различни занимания за всички възрасти. На Антична улица „ Августа Траяна ” библиотека „ Родина ” показа Рок и лирика с роклитературната група „ ЛаТекст ”. Пак там феновете на астрономията следиха планети. В Регионална билиотека „ Захарий Княжески ” съчетаха Нощ на изкуствата с Европейска нощ на учените REFRESH с „ Център по занимателна математика ” и Български географски портал.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР