Стара Загора. Децата от четвърти В клас на Начално училище

...
Стара Загора. Децата от четвърти В клас на Начално училище
Коментари Харесай

Стара Загора: Първият випуск доброволци от „Детско полицейско управление“ получи дипломите си

Стара Загора. Децата от четвърти В клас на Начално учебно заведение „ Димитър Благоев “ получиха през днешния ден дипломите си за приключено образование по програмата на Министерство на вътрешните работи „ Детско полицейско ръководство “, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . В продължение на две години децата са се срещнали с работата на полицейските чиновници, на пожарникарите, на съдиите. Участвали са в разнообразни обстановки свързани с полицейското следствие.
На тържествената гала участваха Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, основен контрольор Николай Колев, шеф на Първо районно ръководство „ Полиция “, обучителите на децата от полицейското ръководство и Районната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, арбитър Дарина Стоянова от Районния съд, Донка Вътева, секретар на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.
„ През 2016 година стартирахме програмата. Имахме цялостната поддръжка на родители и учители. Децата се включиха с огромно предпочитание в занятията. Благодарим на Община Стара Загора и на секретаря Делян Иванов за поддръжката и помощта “, сподели Кремена Маринова, контрольор Детска педагогическа стая.
Децата показахa какво са научили във викторина, в която отговаряха на въпроси за отличителните знаци, помощни средства и движимости на служителя на реда, кои са уязвимите участници в придвижването по пътищата, по какъв начин да работят при пожар и кои са главните въпроси, на които би трябвало да се отговори при следствие на закононарушение. Решаваха и проблем по какъв начин би трябвало да се постъпи при осъществено съответно закононарушение - кражба от автомобил.
Всички участници в програмата произнесоха клетва-обещание да бъдат постоянно будни жители, да съблюдават разпоредбите и законите в страната.
„ Аз като жител на Стара Загора и представител на локалната власт съм горделив с Вас, би трябвало да вярвате в това, което обещахте, и да спазвате правовия ред. Благодаря ви, че сте положили старания и сигурно ще бъдете от изгода на България в бъдеще “, сподели Делян Иванов.
Той и Николай Колев раздадоха на децата удостоверения, плакети и предметни награди.
„ Всички бяха доста дейни, получиха повече житейски опит, въпреки че са още на 10 години. Благодарим от сърце за положените старания и за всичко, на което ни научихте “, показа класната ръководителка на децата Мария Георгиева.
Накрая всеки участник в програмата остави спомен за своя паметен момент в образованието на особено табло, което ще се чете от идващите доброволци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР