Стара Загора. Деца и родители боядисваха яйца за конкурс в

...
Стара Загора. Деца и родители боядисваха яйца за конкурс в
Коментари Харесай

Стара Загора: Деца и родители боядисваха яйца за конкурс в града

Стара Загора. Деца и родители боядисваха яйца за конкурс в града. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Първият конкурс „ Писани яйца шарени - 2018 “ се организира в детска градина №2 „ Зорница “ в Стара Загора. Той е проведен от Община Стара Загора във връзка Великденските празници.
Отбори от четиринадесет детски градини показаха своите визии за Великденска декорация. Всеки тим, състоящ се от четири деца и четирима родители, показва разнообразни техники за оцветяване на яйца и способи за класификация на масата с декорация.
„ Искам да поздравя деца и родители за присъединяване. Виждам, че има и бащи, всички се забавляват и това е най-важното “, сподели при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
Отец Евгений пък описа на децата от кое място идва традицията за боядисване на яйца.
Докато траеше надпреварата, малчугани от разнообразни детски градини се погрижиха да не пада равнището на радостното въодушевление измежду участниците.
Домакините от детска градина №2 „ Зорница “ танцуваха „ Пролетна китка “, „ Фолклорна палитра “ и изпяха песента „ Великденска кошничка “.
Великденска ария и национален танц извършиха възпитаниците на детска градина №4 „ Бреза “. С песента „ Великденче “ и танц с питка се показаха малчуганите от детска градина №13 „ Пролет “.
Компетентно жури с ръководител Искра Иванова, началник на Център за поддръжка за личностно развиване и членове Олга Асенова, основен специалист в отдел „ Образование “ в Община Стара Загора и Фани Арсова от Център за личностно развиване оцени най-хубавите достижения.
На първо място се класира тимът на детска градина №7 „ Светулка “, техни подгласници тимовете на детска градина №3 „ Ян Бибиян “ и детска градина №11 “Загоре “.
Отличените получиха специфични награди, а всички участници грамоти. Организаторите от Общината раздадоха кошнички с лакомства на всяко дете, взело участие в празника.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР