Стара Загора. Департаментът за информация и повишаване квалификацията квалификация на

...
Стара Загора. Департаментът за информация и повишаване квалификацията квалификация на
Коментари Харесай

Стара Загора: Департаментът за информация и повишаване квалификацията квалификация на учителите чества 60-годишнина

Стара Загора. Департаментът за информация и повишение квалификацията подготовка на учителите (ДИПКУ) към Тракийския университет в Стара Загора празнува своята 60-годишнина. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Празничните събития започнаха с концерт на площада пред Общината нощес, а през днешния ден в постройката на Департамента бе открит XIX-тия Национален педагогичен конгрес с интернационално присъединяване на тематика „ Иновативни практики в актуалната просветителна действителност ”.
„ 60 години лист по лист се написа историята на една институция. 60 години подготовка на учителите. Този празник е и празник на града ни, благодаря на управлението на Община Стара Загора, което постоянно е подкрепяло нововъведенията, благодаря за съдействието и съдействието “, сподели при откриването на форума проф. доктор Галя Кожухарова, шеф на ДИПКУ. В Департамента работят 13 преподаватели, сред които двама професори, един доцент и двама докторанти.
„ Вие сте дребен, само че доста обединен, борбен, новаторски, търсещ колектив. Вие сте разпознаваеми в цялата страна. Отговорностите Ви са огромни, провокациите са доста, искам кураж. Вие сте интелигентната мощност на града ни. От името на кмета Живко Тодоров желая да Ви уверя, постоянно ще Ви поддържаме “, даде обещание Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
Тази година Националният конгрес е отдаден на 60-годишнината на квалификацията на учителите в Стара Загора, унаследена с доста огромен триумф от ДИПКУ в Тракийски университет. Той се организира годишно и събира учители–изследователи, и академични преподаватели, за шерване на положителни просветителни практики, и присъединяване в дискусионни интерактивни сесии. В него се включват и преподаватели от европейски просветителни институции.
В интерактивната сесия ще бъдат показани положителни практики от партньорски организации, учебни заведения и детски градини. Следващите успоредни сесии са на тематики: Игровизацията в образованието; Как да преподаваме здравно обучение през призмата на гражданското обучение в горната просветителна степен; Да създадем образователна обстановка по естествени науки; Моята обичана класна стая; Работилница за Монтесори средства и материали за предучилищна и начална учебна възраст.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР