Стара Загора. Безплатен транспорт е осигурен от Община Стара Загора

...
Стара Загора. Безплатен транспорт е осигурен от Община Стара Загора
Коментари Харесай

Община Стара Загора осигурява безплатен транспорт за общоградското залесяване на 9 ноември

Стара Загора. Безплатен превоз е обезпечен от Община Стара Загора за всички искащи, които желаят да допринесат за развъждането на нова гора в региона на кв. „ Дъбрава “ – местностите Зайчева поляна и Магарешка поляна. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На 9 ноември в 10.00 часа започва общоградската годишна зелена самодейност за засаждане на минимум 10 000 дъбови фиданки. По този метод ще бъде допълнен горският фонд в града, както и ще се озеленят пространствата, потърпевши по време на пожарите през 2007 година
Първите безвъзмездни рейсове ще тръгнат в 9.00 часа от паркинга зад Драматичен спектакъл „ Гео Милев “. Те ще се движат през половин час до 16.00 часа.
Общата идея, която е по концепция на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, съвместява напъните на Общинска администрация, Регионална дирекция на горите, Държавно горско стопанство, както и на избавителния Център за диви животни „ Зелени балкани “. Участие в развъждането на гора са декларирали до този миг представители на локални и държавни институции, учебни заведения, разнообразни организации от Стара Загора, както и голям брой жители.
На място експерти ще изясняват технологията за залесяване на фиданките.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР