Стара въглищна електроцентрала във Великобритания беше зрелищно взривена с контролирана

...
Стара въглищна електроцентрала във Великобритания беше зрелищно взривена с контролирана
Коментари Харесай

Взривиха зрелищно въглищна електроцентрала във Великобритания

Стара въглищна електроцентрала във Англия беше зрелищно взривена с следена детонация.

От компанията DSM Demolition разпространиха фрагменти, на които от разнообразни ъгли се вижда взриването на остаряла електроцентрала в Йоркшир, Англия.

По информация от компанията подготовката на взривяването на четирите 90-метрови кули е траяла цели 9 месеца.



Другите четири от централата са били разрушени още през август предходната година.

Мениджърът на плана DSM Джеймс Финчам сподели, че в този момент се работи по подготовката за по-нататъшно разрушение на обекта през 2022 година Земята е предопределена за план за регенерация със смесено предопределение.

Електроцентралата беше знакова забележителност в Йоркшир цели 50 години.

През юли държавното управление на Англия заяви, че възбраната за произвеждане на електрическа енергия от въглища (без потребление на система за предпазване и хващане на въглерод, CCS) ще стартира да работи в страната от 1 октомври 2024 година.

" Въглищата бяха мотор на промишлената гражданска война преди 200 години, само че настъпи време за радикални дейности, тъй че да бъде изцяло отстранено това мръсно гориво от енергийната ни система ", кометира министърът на енергетиката и изменението на климата Ан-Мари Тревелян.

 Зрелищно унищожиха част от въглищна електроцентрала във Великборитания (видео) Виж още

От 2020 година до момента са излезли от употреба редица въглищни електроцентрали. EDF разгласи през месец март, че централата й West Burton A ще бъде затворена през септември 2022 година Преди това бяха затворени двете останали въглищни електроцентрали на енергийната компания Drax - през март 2021 година Година по-рано - през 2020 година пък затвориха мощностите си SEE Fiddler " s Ferry), и RWE (Aberthaw B).

Електроцентралата на Uniper - Ratcliffe-on-Soar Power Station ще остане единствената въглищна електроцентрала във Англия от 2022 година.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР