Стара свада между съселяни е завършила със смъртта на 72-годишен

...
Стара свада между съселяни е завършила със смъртта на 72-годишен
Коментари Харесай

Стара вражда завърши с бой до смърт

Стара кавга сред съселяни е приключила със гибелта на 72-годишен от шуменското село Зайчино ореше, оповестиха от регионалната полиция.
Първоначалното следствие по „ горещи следи “ е траяло към 24 часа, преди да се стигне до следите на хипотетичния причинител.
Криминалистите от районното в Нови пазар и сътрудниците им от регионалната дирекция в Шумен са работили взаимно, а дейностите по следствието са извършени под управлението на прокуратурата.
Всичко е почнало с това, че малко след 21.30 ч. на 24 юли дежурен диспечер е приел известие за умрял мъж в ожънат житен блок в землището на село Зайчино ореше. Изпратени били екипи на незабавна помощ и полиция. Медиците могли единствено да установяват гибелта на 72-годишния К.И. от Зайчино ореше.
Разплитането на случая почнало след осъществената от правосъден доктор аутопсия, по време на която станало ясно, че умрелият е с тежка гръдна контузия, счупени 10 ребра вляво, шест ребра вдясно, счупена дясна ключица, хеми- и пневмоторакс, голям брой кръвонасядания и травми в горните и долни крака.
Случаят е докладван на способената прокуратура и на окръжния прокурор, който подхванал съответните дейности за смяна на подсъдността. Криминалисти от регионалната дирекция в Шумен и РУ- Нови пазар са направили редица процесуално-следствени дейности за определяне на причинителя на тежкото закононарушение, които дали резултат. Малко след 22.00 ч. на 25 юли като съпричастен към осъщественото ликвидиране бил арестуван Г.Р., на 44г., също от село Зайчино ореше.
Изяснено било, че сред двамата мъже съществувала остаряла кавга. Вечерта на 24 юли се срещнали в землището на селото, и сред тях зародил спор. По-младият нанесъл голям брой удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал.
Иззети са материални доказателства, които имат отношение към осъщественото закононарушение. Задържаният е престъпно проявен с обири. Задържан е за период до 24 часа в районното в Нови пазар. По-късно, с прокурорско разпореждане му е наложена мярка „ задържане под стража “ за период до 72 часа до довеждането му пред съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР