Станислав Генчев е поредният гост в специалната поредица на Gong.bg

...
Станислав Генчев е поредният гост в специалната поредица на Gong.bg
Коментари Харесай

Станислав Генчев: Пазя много добри спомени от двата варненски отбора, очаквам отлична атмосфера

Станислав Генчев е следващият посетител в специфичната поредност на Gong.bg преди дербито на град Варна сред тимовете на Спартак и Черно море. Старши треньорът на Локомотив София не крие положителните си мемоари от престоите си като млад играч и в двата варненски клуба, като даже взима присъединяване в едно издание на дербито като състезател на „ моряците “. Генчев изрази упования за цялостен стадион тази събота и предвижда тъждество като краен излаз на дуела.

За спомените му от варненското дерби:

Аз мога да кажа единствено хубави думи и за двата ми престоя във Варна. В Спартак беше първият ми, тогава бях още 19-годишен. Имах удоволствието да играя с доста положителни футболисти, да натрупам опит в А група. Може да се каже, че тогава бяхме много сериозен тим в Спартак Варна, всички тимове се съобразяваха с нас. Три години по-късно се завърнах като преотстъпен от Левски в Черно море и изкарах цяла година, в Спартак бях единствено за пролетния полусезон. Също може да се каже, че сезонът беше добър за тима, защото тогава Черно море беше разтрисан от финансови проблеми и много съществени футболисти бяха напуснали тима. Въпреки това под управлението на Вили Вуцов успяхме да създадем доста добър колектив и да приключим на шесто място в шампионата. Така че вардя доста положителни мемоари от двата тима. Както Спартак, по този начин и Черно море, имат страхотна аудитория. Това са доста правилни почитатели, които поддържат тимовете си до дъно. Винаги си припомням с положителни усеща за моя престой във Варна.

За историческата значителност на варненското дерби:

Аз имах удоволствието да вземам участие в такова дерби, Черно море против Спартак Варна. Тогава бях от страната на Черно море и тимът на „ моряците “ излезе победител, за моя наслада, тъй като тогава защитавах техните цветове. Като погледнем дербитата в България – Левски - ЦСКА е най-голямото, Локо Пловдив – Ботев е второто и може би Черно море – Спартак е третото. Изключително съществено противоборство сред двата тима с ненавист сред почитателите, може да се каже. Има и спортна ненавист сред клубовете, а стадионът, без значение дали е „ Тича “ или „ Коритото “, постоянно е цялостен. Отлична атмосфера, както споделих към този момент, почитателите и на двата тима демонстрират безрезервна поддръжка към любимците си. Така че за мен това е третото дерби в българското състезание.

Прогноза за крайния резултат на дербито:

Като се има поради, че Спартак Варна ще са домакини, мисля, че мачът ще приключи наедно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР