Станимир Стоилов беше представен официално като треньор на Гьозтепе. Мъри

...
Станимир Стоилов беше представен официално като треньор на Гьозтепе. Мъри
Коментари Харесай

Мъри в Гьозтепе: Обещавам работа и честност

Станимир Стоилов беше показан публично като треньор на Гьозтепе. Мъри подписа контракт с клуба от Измир за 2.5 години. Той даде обещание доста работа и почтеност, като показа, че не е обикновено клуб с такава организация да бъде в първа дивизия. 

" Щастлив съм, че поех това предизвикателство. Познавам много добре турския футбол. Гледах доста мачове на Гьозтепе, знам по какъв начин е проведен клубът. Познавам компанията, познавам доста добре Расмус (б.а. Анкерсен), както и Иван (б.а. Мансе). Мислим еднообразно за футбола и вижданията ни съответстват. Винаги в кариерата си съм работил в клубове, които имат план за бъдещето. Първото, което би трябвало да създадем е да се класираме в Супер лигата. Видях по какъв начин е проведен клубът - имаме нов стадион, страхотна база. Трябва да оправим проблемите си в играта. Не е обикновено за тим като Гьозтепе, поради по какъв начин е проведен и какви почитатели има, да бъде в първа дивизия. Знам какво да направя. Играчите не играят на максимума, който имат. От през днешния ден започваме да изискваме да демонстрират повече и повече. Аз съм треньор, който обича дисциплината - на терена, пред медиите, пред почитателите. Това е доста значимо за мен ", сподели Стоилов. 

" Обещавам, че ще работим доста и почтено. Нищо повече. Ще опитаме да създадем най-хубавото, за реализираме задачите си ", продължи Мъри. 

" Не е значимо кой вкарва головете. Атаката стартира от вратаря, а отбраната стартира от нападателите. Видях, че Маме Бирам Диуф не вкарва доста голове. Сега е контузен, само че би трябвало да създадем по този начин, че тимът да играе добре и да му основава шансове. Не съм видял доста шансове за гол пред Диуф или останалите нападатели. Трябва да го променим. Моят стил на игра е преобладаващ. Трябва да притискаме противника. Когато го вършим, футболист като Диуф ще вкарва. Не може единствено един футболист да е най-важният за един тим. Важен е тимът. Трябва да работим доста в офанзива. Не мисля, че нашият проблем сега е, че Диуф не вкарва. Останалите играчи са вкарали общо 13 гола ". 

" Играчите би трябвало да покажат равнището си на терена. Който тренира добре, ще играе. Ще дадем късмет на всеки. Исмаил (б.а. Кьойбашъ) не е млад, ще дадем късмет и на други. Не обичам да си звезда на думи, а на терена. Който се показва добре, той ще играе ". 

" Първо би трябвало да се концентрираме в тези 5-6 мача, които имаме до паузата. Ще забележим играчите по какъв начин ще реагират на нашия футбол и условия. От през вчерашния ден започнахме да мислим по какъв начин тимът да е по-добър след Нова година.  Всеки клуб има предел за чужденци и локални играчи. Има хора, които гледат играчите за селекцията. Аз и Иван ще решим по какъв начин да подкрепим тима, с цел да го създадем по-добър ", сподели още Стоилов. 

" Проблемът е, че не сътворяваме положения. Целият тим би трябвало се придвижи по-напред на терена. Трябва да притискаме противника. Предпочитам да играя с четирима бранители – 4-3-3 или 4-2-3-1. Ако създадем незабавно огромни промени, за играчите ще е мъчно да ги схванат. Разбирам, че почитателите желаят да печелим мачовете освен с 1:0, а с 4-5 гола. Феновете би трябвало да схванат, че ще опитаме да им дадем шоу. Ще желая от играчите да са футболни актьори, освен футболисти. Феновете би трябвало да харесват играта ни и да идват на стадиона за шоуто. Трябва да променим доста неща, само че не незабавно. Всеки ден ще се опитваме да учим нещо ново “.

„ Всеки знае историята за какво напуснах Левски. Това е моят клуб. Играл съм там 9 години, бях треньор 5 години и половиха. Имахме страховит триумф. Върнахме се в доста мъчно време, когато клубът беше пред банкрут. Успяхме да го спасим и към този момент няма заплаха да банкрутира. Не харесах методът на ръководство и поради това напуснах. Познавам хората в Гьозтепе, познавам почитателите, имам вяра, че ще имаме поддръжка. Разбрах го от първия ден. Това ми дава убеденост, само че знам, че би трябвало да работя доста, с цел да направя щастливи борда, почитателите. Понякога резултатите идват по-бавно, само че когато работиш, постоянно идват. За нас е доста значимо да печелим идващите мачове. Ще направя някои промени за мача с Тузла, с които считам, че тимът ще е по-добър. Тимът би трябвало да бъде съсредоточен. Всеки мач би трябвало да печелим “, сподели още Мъри.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР