Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг Юмер Мехмед беше на 2 години,

...
Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг Юмер Мехмед беше на 2 години,
Коментари Харесай

Свидетели: Рагевски и Бахлова бяха неразделни. Майката на Юмер заяви в съда: Виждах го отдалеч

Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг

„ Юмер Мехмед беше на 2 години, когато с татко му се разбрахме той да го гледа. “

Това сподели майката на Гюлфие Салибрям , която през днешния ден се изправи в съда като очевидец по делото против Станимир Рагевски . Жената твърди, че след гибелта на някогашния си сътрудник, Юмер е бил на към 10 години и е поискала тя да го отгледа , само че вместо това грижите били поети от лелите /от страна на бащата/ на момчето. Тя добави, че от Държавна организация за протекция на детето е имала възбрана да не го доближава, само че все пак се интересувала от него, като информация получавала от своя другарка , която имала наследник, с който е израснал Юмер. Знаела, че рожбата й е била в обществен дом , а за убийството схванала от приятелката му Габриела . С нея организирали и погребението.

„ Виждах сина си отдалеко. Така се бяхме разбрали с татко му, с цел да няма фамилни проблеми. Не сме се съдили за настойничество над него. Според религията ни родителите дефинират при кого да бъде детето и ние ги слушаме. Не сме се виждали, с цел да не му се скапе мястото. Беше ми казано, че в случай че ме види, ще тръгне с мен. Не съм плащала прехрана. Опитвала съм да осъществя контакт през моята другарка. Тя ми сподели, че той е споделил, че когато е подготвен, ще се обади. С него се бяхме разбрали да се срещнем. Беше уредено от моята другарка, само че нямахме този шанс. Исках да се срещна с него и приятелката му, да им оказвам помощ. Когато се видяхме в деня на погребението, Габриела ми сподели, че за нея е доста тежко да се срещнем на такова място “, разяснява Салибрям пред арбитър Ангел Гагашев.

Съдебното съвещание последва с разпита на Красимир Тошков , който разяснява какво знае за парцелите , за които е говорила убитата,  в Лозенец . Той се знаел с Теодора Бахлова от към 10-11 години, като тя ги е срещнала с Рагевски през 2012 година

„ Подсъдимият и неговият съучастник имаха имот в Лозенец и си търсеха вложител, който да строи. По този мотив Теодора ни срещна, тя имаше офис в „ Слънчев бряг “ за недвижими парцели и мебели, с които обзавеждаше парцели. Искаше да работим дружно, защото тогава имах много другари вложители. Тогава ми предложи този имот и ме попита дали имам някого за него. Казах й, че мога да попитам. Свързах се с Костадин Нищелков, като с него отидохме, видяхме и харесахме парцела. Той искаше да се срещне със притежателите. Тогава за повторно се видяхме с подсъдимия. Уговорката беше да се построи комплекс с жилища на това място. Трябваше да се трансферират два жилището – един на Бахлова и един на мен за посредничеството. За тази сделка знам от Теодора. Тя ми сподели, че са близки с Рагевски, работили са дружно и ми подсигурява, че ще получа комисионна. След въпрос за контракт, тя ми отговори, че тя подсигурява. Даже ми довери, че строят някаква постройка до Първо Районно ръководство. Сделката стана. Строежът стартира. Апартамент не видях и не съм ходил там “ , посочи той.

Тошков не е видял документ , на който да е била написана сходна сделка, че ще им бъдат дадени жилища. Не е участвал и на диалог , на който Рагевски да му е обещавал апартамент. По думите му всичко е било устно сред убитата и него. Той е виждал само абстрактен план за този имот. И тя, и Тошков са получили комисионна от Нищелков.

„ Струва ми се, че това се разви лятото на 2012 година. След това тя изчезна, затвори офиса и повече не се видяхме. Видях по малкия екран, че я търсят. Извикаха ме в полицията за разпит още преди да знам какво се е случило “ , съобщи още той.

Теодора Бахлова и Станимир Рагевски бяха неразделни , непрекъснато бяха дружно и тя все за него говореше , съобщи пък очевидецът Атанас Атанасов . Той се познавал с брокерката от най-малко 10 години и тя му била споделяла за парцела в Лозенец.

„ Теодора ми е казвала, че по Южното Черноморие продават някаква постройка и като комисионна трябвало да вземе жилища. В Лозенец. Не съм участвал на диалози сред нея и подсъдимия за тази постройка. Трябваше да ги получи преди доста години. Тя ми сподели, че сякаш се е прибрала от Англия, с цел да й предпишат парцелите оттова. Обаждаше му се непрекъснато, с цел да й предпише жилищата “ , разкри още той в правосъдната зала.

Днес бяха разпитани още Георги и Станка Христови , които са били близки с Теодора Бахлова. Жената описа, че когато са местили колата на брокерката след изгубването й, която е била паркирана на място от „ Синята зона “, са участвали тя, мъжът й и Рагевски. Ключовете за автомобила били при майката на жертвата и тя ги е дала на Рагевски, с цел да го реалокира. Тогава не била видяла опиати /бел. ред. – /.

„ Теодора правеше огромна сцена, в случай че някой използва опиати. Не е имало опиати в колата “, твърди Христова.

Пред Искра.бг застана и Кольо Георгиев , който без да знае, против 20 лв., е пренесъл бидона с останките на Бахлова:

„ Бяхме на работа. Бяхме 11 души бригада на работа. Копаехме канал за кабели и сътрудника пристигна и ми вика – пристигна един човек, желал да разтоварим един камион и ще ни даде по 20 лв., с цел да се почерпим. Отидохме с сътрудника и го разтоварихме на две метра от буса и ни даде индивидът 20 лв.. Продължихме да си работим. Зад Белия дом копаехме. “

Само един бидон разтоварихме и нямаше никаква миризма , твърди Георгиев. Той схванал за натрупа по време на разпита.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР