Стани доброволец в Кампания Първи срещи - проект на Асоциация

...
Стани доброволец в Кампания Първи срещи - проект на Асоциация
Коментари Харесай

Търсят се доброволци в Пловдив в помощ на деца и младежи в неравностойно положение

Стани доброволец в Кампания " Първи срещи " - план на Асоциация " Голям брат, Голяма сестра - България ", реализиран с поддръжката на Европейски корпус за взаимност.

Ако:

- си на възраст над 15 години;

- имаш интерес към тематиките за човешки права и достолепие, тъждество сред половете, експанзия, тирада на омразата онлайн;

- си готов/а да отделиш по няколко часа месечно, с цел да работиш с деца и младежи от две обществени институции в Пловдив по тези теми;

- имаш предпочитание да работиш в екип дружно с други доброволци - твои връстници;

- имаш годен зелен документ против разпространяването на Ковид-19;

- живееш в Пловдив или покрайнината, за теб ще е по-лесно да се включиш.

Не е нужно да имаш предходен опит като доброволец и/или при работа с деца и юношески в риск.

Кампания " Първи срещи " има за цел да увеличи чувствителността и осведомеността на младежи в неравностойно състояние от град Пловдив по тематики като човешки права и достолепие, полова ориентировка и тъждество сред половете, експанзия и принуждение над девойки и дами и прояви на ненавист онлайн.

За тази цел в интервала м. март - м. октомври 2022 година ще се проведат 12 тематични уъркшопа и 6 креативен занятия по горепосочените тематики с деца и младежи от КСУ " Олга Скобелева " и КСУ " Княгиня Мария-Луиза " - град Пловдив, които ще бъдат водени от доброволци. Всяко занятие ще има дълготрайност 90 мин.

На 19 февруари 2022 година ще се организира малко образование с всички претенденти, като форматът ще зависи от ситуацията и настройките ти за реализиране му, а продължителността му ще бъде не повече от 2-3 часа. Участието в образованието не те задължава да продължиш като доброволец, само че в случай че искаш да си част от Кампанията, е нужно да си преминал/а образованието.

Какво се получава?

- дневни разноски за всеки уъркшоп/творческо занимание, в което се включиш;

- документ за доброволчество;

- нараснали познания по тематиките на проекта;

- развити умения за другарство, работа в екип, презентиране;

- нови другарства и занимателни моменти:)

Краен период за кандидатстване: 17 февруари 2022 г. Актуалните разгласи могат да бъдат открити в страницата във Facebook на " Big Brothers Big Sisters of Bulgaria Association ".

На 18 февруари ще се свържем с всички претенденти по имейл с информация за образованието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР