Станахме свидетели на нещо безпрецедентно. Назначеното от американския посланик българско

...
Станахме свидетели на нещо безпрецедентно. Назначеното от американския посланик българско
Коментари Харесай

Костадинов: Американското посолство е поставило задача на управляващите да ликвидират „Възраждане“

„ Станахме очевидци на нещо невиждано. Назначеното от американския дипломат българско държавно управление разгласи война на една българска политическа партия “. Това сподели ръководителят на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Коментарът му е във връзка изказването на министър-председателя Николай Денков.

Той моли партията да се върне към дейности, които подхождат на законите на страната

„ В българския парламент вилнее неофашистка партия. Тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейски полезности, каквито са и фундаменталните български полезности. България ще загуби борбата за своята еднаквост без вярната и смела европейска позиция на медиите “, уточни министър председателят, цитирайки думи на проф. Георги Фотев.

„ Нормално ли е от ден на ден да се задействат апелите за принуждение? Този вид дейности от „ Възраждане “ започнаха преди две години, само че през последния месец виждаме непрестанно активиране на тази експанзия – в това число с постове, които са обществени, от водача на партията. Има апел за потребление на принуждение, което се прояви и по улиците, в това число и с нелегитимна възбрана към народни представители да създадат своите изявления от трибуната на Народното събрание “, добави Николай Денков.

Отговорът на „ Възраждане “

„ Това, което видях от Денков, е че вкарват нашата страна в „ украински сюжет “. Говори се възбрана на политически партии и физическо унищожаване на водачи. Днес за следващ път получихме закани против водачи на „ Възраждане “ и против мен самия “, сподели ръководителят на партията Костадин Костадинов.

„ Нашият министър-председател чете указания от американското посолство. Това е директива, за която бяхме предизвестени преди един месец. Американското посолство е сложило задача на ръководещите да унищожават „ Възраждане “ по всевъзможен метод. Те ще се опитат да ни предизвикат да реагираме, с цел да провокират конфликти с провокатори, с цел да им даде съображение да ни отстранен от политическата сцена. Искат да унищожат свободата на българските медии “, разяснява Костадин Костадинов.

Според него „ живеем в една фашизираща се страна “.

„ Нашите думи биват изкривявани. Ние, които осъждаме насилието, сме упреквани, че желаеме да упражним принуждение. Ние, който приказваме против фашизма, сме упреквани във фашизъм “, добави ръководителят на „ Възраждане “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР