Станаха ясни осемте групи за Световното първенство по футбол в

...
Станаха ясни осемте групи за Световното първенство по футбол в
Коментари Харесай

След жребия за световното: Кристиано ще мери сили с Испания, Меси с нелеки съперници

Станаха ясни осемте групи за Световното състезание по футбол в Русия идното лято. Настоящият първенец Германия попадна в група " F " дружно с тимовете на Мексико, Швеция и Република Корея. Мачът на откриването ще бъде сред домакина Русия и Саудитска Арабия. В група " А " са още съставите на Египет и Уругвай, написа Sportal.bg.

Рекордьорът по международни купи Бразилия ще играе с Швейцария, Коста Рика и Сърбия. Любопитен наподобява конфликтът в група " В ", където европейският крал Португалия с Кристиано Роналдо ще се бори с досегашния футболен владетел Испания. Заедно с тях в групата са привидно лесните за превъзмогване Мароко и Иран. Лионел Меси и Аржентина имат нелека задача в група " D ", където са коравите Исландия, Хърватия и Нигерия. Английският народен тим може да си отдъхне, че се размина с колосите и се подреди до Белгия, Панама и Тунис. Силният отбор на Франция се изправя против Австралия, Перу и Дания. В последната група " Н " наподобява най-неатрактивна, само че пък може да се окаже много равностойна: Полша, Сенегал, Колумбия и Япония.
  

Разпределението за 1/8-финалите ще бъде " на кръст ", а точно: спечелилият от група " А " против втория от група " В " и назад - вторият от група " А " против първия от група " В ". Така на процедура любимците в група " В " Испания и Португалия ще имат относително леки съперници на 1/8-финала: всред Русия, Саудитска Арабия, Египет и Уругвай. Ако Франция продължи напред, ще чака конкурент от завързаната група " D ", където спорят отборите на Аржентина, Исландия, Хърватия и Нигерия. На процедура е допустима титанична среща още на 1/8-финалите: Бразилия - Германия. Това ще се случи, в случай че някой от тези два колоса остане втори в групата си. При вероятно класиране напред Англия ще чака съперник от последната група, където са събрани преодолимите Полша, Сенегал, Колумбия и Япония.

Над 1300 посетители участваха на събитието, което мина при извънредно строги ограничения за сигурност. Президентът на Русия Владимир Путин и президентът на ФИФА Джани Инфантино откриха церемонията. Водещи бяха някогашният британски национал Гари Линекер и съветската спортна журналистка Мария Командная. В ролята на техни асистенти влязоха митове на международния футбол - Диего Марадона, Кафу, Фабио Канаваро, Гордън Бенкс, Лоран Блан, Диего Форлан, Карлес Пуйол и Никита Симонян. 
---

Група А
1. Русия
2. Саудитска Арабия
3. Египет
4. Уругвай

Група В
1. Португалия
2. Испания
3. Мароко
4. Иран

Група С
1. Франция
2. Австралия
3. Перу
4. Дания

Група D
1. Аржентина
2. Исландия
3. Хърватия
4. Нигерия

Група Е
1. Бразилия
2. Швейцария
3. Коста Рика
4. Сърбия

Група F
1. Германия
2. Мексико
3. Швеция
4. Република Корея

Група G
1. Белгия
2. Панама
3. Тунис
4. Англия

Група Н
1. Полша
2. Сенегал
3. Колумбия
4. Япония

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР