Станаха известни претендентите, които ще се състезават във финалния кръг

...
Станаха известни претендентите, които ще се състезават във финалния кръг
Коментари Харесай

Претенденти за кола на годината у нас са...

Станаха известни кандидатите, които ще се състезават във финалния кръг за влиятелните награди в състезанието “Кола на годината″ - най-голямото автомобилно събитие в България. За поредна година българските автомобилни публицисти, членове на „ Прес Авто Клуб България”, измежду които сме и ние, ще изберат най-хубавите коли за България.

Надпреварата ще се състои в следните категории: Леки коли, Многофункционални коли, Кросоувър коли, Еко коли, Премиум коли и Градски коли, като един от спечелилите в обособените категории ще завоюва и най-голямата премия - Кола на годината в България.

Кандидатите се правят оценка по няколко групи от критерии, всеки от които има друга тежест във образуването на крайната оценка - дизайн (външен и вътрешен), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, улеснение, пътно държание и динамичност, сигурност и цена/предлагане.

В състезанието вземат участие всички коли, появили се на нашия пазар през миналата 2020 година, които са над 70, като до финалния кръг доближиха по пет автомобила от всяка категория. Според правилника на състезанието, един автомобил може да взе участие най-много в две категории.

На 15 май ще се организира най-сериозното тестване на финалните петици - общият относителен тест, няколко дни след който ще станат ясни и спечелилите. Ето и главните кандидати, достигнали до финала, подредени по категории и по азбучен ред.
Леки коли
Citroen C4
Dacia Sandero/Logan
Opel Corsa
Skoda Octavia
Volkswagen Golf 8

Кросоувър коли
Audi Q3 Sportback
Ford Kuga
Hyundai Tucson
Land Rover Defender
Renault Captur

Еко коли
BMW iX3
Citroen e-C4
Mini E
Peugeot e-2008
Volkswagen ID.3

Премиум коли
Audi e-tron GT
BMW Серия 4 Coupe
BMW M8
Mercedes S-Klasse
Volkswagen Arteon Shooting Brake

Градски aвтомобили *
Ford Puma
Honda Jazz e:HEV
Mini E
Opel Corsa
Renault Clio E-Tech
Volkswagen ID.3

Мнoгофункционални коли **
Isuzu D-Max
Suzuki Jimny LCV
Volkswagen Caddy 5


* В категорията " Градски коли " два от колите са с еднакъв брой точки от предварителното гласоподаване и заради тази причина финалистите са шест
** В категорията " Многофункционални коли " има единствено трима участника
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР