Стана ясно защо все повече българи ходят в Турция не

...
Стана ясно защо все повече българи ходят в Турция не
Коментари Харесай

700 лв. за преглед! Ето защо все повече българи се лекуват в Турция

Стана ясно за какво от ден на ден българи вървят в Турция освен за отмора и пазар, само че и за лекуване. Причината не е, че нашенците не имат вяра на родните експерти. А в доста случаи е чисто финансова. 

В южната ни съседка експертите са положителни, обслужването е на равнище, не на последно място по значимост е и фактът, че там е много по-евтино, в сравнение с в България, написа " Флагман ".
-->
Оказа се, че у нас с до 30% са поскъпнали здравните услуги, като най-големи са нарастванията в очните клиники и при прегледите без посоки при професори и доценти. Причината е в поскъпналите консумативи, наеми и медицински произведения, които Здравната каса не заплаща.

Най-евтиният заплатен обзор у нас при доктор към този момент е 50 лв., а при професор без направление цената стига до 700 лв.. Лазерните корекции на зрението, за които преди година се плащаха по 1500-2000 лева на око, към този момент са по 3000 лева В Турция те са в пъти по-евтини, като включват настаняване, престой, посрещане, разходки из града, храна, оперативна интервенция, а цената включва и компаньон, изключително когато става дума за очна намеса.

За предходната година българите са пациенти №1 в Турция. Това задоволително приказва какво се случва с нашето опазване на здравето. Болни продават земи, жилища, с цел да заминат.

У нас се чака нарастване на цените и на стоматологичните услуги. От началото на годината и персоналните лекари упорстват за повдигане на потребителската такса на 8 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР