Стана ясен градът у нас, който отвява всяка конкуренция по

...
Стана ясен градът у нас, който отвява всяка конкуренция по
Коментари Харесай

При най-високите заплати: В Челопеч вече имат зарядна станция за електромобили

Стана явен градът у нас, който отвява всяка конкуренция по следна заплата, като оставя надалеч обратно даже и София.

Челопеч е градът с най-висока междинна заплата в България - към 3000 лв. към средата на 2023 година.

Собствениците на електрически автомобили в Челопеч и района към този момент могат да се възползват от станция за зареждане, конфигурирана на публичен паркинг против постройката на общината.

Станцията за зареждане на електрически коли ще бъде захранвана от фотоволтаична апаратура, като цената на плана е 77 952 лв. с Данък добавена стойност, съобщи OFFnews.bg.

Проектът е осъществен в резултат на подписан контракт за даване на безплатна финансова помощ по стратегия " Опазване на околната среда и климатични промени ” на ФМ на ЕИП по план " Устойчиви решения за намаляване и акомодация към изменението на климата в дребните общини ”.

Зарядната станция е налична за непрекъснато прилагане от страна на притежателите на електрически автомобили. Зареждането е изцяло гратис и не изисква спомагателна оторизация.

През април ИПИ разгласи, че най-високата междинна брутна месечна заплата в България е точно в Челопеч.

Любопитно е, че Челопеч бе и рекордьор по интензивност на локалния избор, където 75% от хората в изборните описи гласоподаваха, а кметът Алекси Кесяков бе избран отново с 64,8 на 100 от гласовете. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР