Стана известно, че в края на второто тримесечие на тази

...
Стана известно, че в края на второто тримесечие на тази
Коментари Харесай

Платените абонати на Spotify нарастват до 188 милиона

Стана известно, че в края на второто тримесечие на тази година броят на платените клиенти на известната музикална услуга Spotify е повишен до 188 милиона души, а броят на месечно дейните консуматори през отчетния интервал е 433 милиона души.

Оповестените данни демонстрират, че платените и месечните дейни клиенти на Spotify са се нараснали надлежно с 14% и 19% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това е съпоставимо и с данните за първото тримесечие, когато броят на платените клиенти беше 182 милиона, а на дейните консуматори - 422 милиона души. Компанията заяви, че броят на дейните месечни консуматори се е нараснал с рекордни темпове през отчетния интервал, което надвишава прогнозата ѝ.

Според отчета, през второто тримесечие Spotify е отчела загуба от 127 млн. $, а междинният доход от консуматор е бил 4,60 $, което е повече от 4,44 $ на консуматор през същия интервал на предходната година.

В същото време компанията вижда аудиокнигите като друга област за по-нататъшен напредък. Преди това Spotify притежаваше платформата за аудиокниги Findway, която разрешава на създателите да разгласяват книгите си и да печелят от това. Освен това Spotify към момента не е оповестила цената на цената Spotify HiFi и датата на стартирането ѝ на пазара. Възможността за слушане на музика с високо качество евентуално ще помогне на услугата да притегли нови консуматори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР