Стъклена облицовка пада върху главите на пловдивчани от сграда на

...
Стъклена облицовка пада върху главите на пловдивчани от сграда на
Коментари Харесай

Опасност! Стъкла падат върху пловдивчани в центъра СНИМКИ

Стъклена обшивка пада върху главите на пловдивчани от постройка на ул. „ Петко Д. Петков “, алармираха читатели на „ Марица “.

Високата жилищна постройка на улица „ Петко Д. Петков “, ситуирана точна на гърба на ТЦ „ Гранд “, всява смут у жителите и пешеходците. Блокът е строен през социализма и терасите му са облепени с огромна зелена мозайка. При вятър и дъжд, обаче старите части от облицовката падат по тротоара. Дълги години никой не е подхванал нищо за предотвратяването на казуса.

„ Стъклената обшивка пада всекидневно от 35 години насам. Няма кой да поеме разноските за ремонт на мозайката. Новодошлите започнаха със лични пари да къртят и да поставят итонг и тухли “, сподели служителка от офис в рисковата постройка. Тя добави, че особено от компанията им са създали стреха, която да ги пази от падащите смъртоносни части.

Под блока е постоянно оживено, тъй като е ситуиран в центъра на града. В него има книжна борса, магазини и офиси. Всеки би могъл да стане жертва на летящо стъкло, а жителите като че ли са се примирили с заплахата. Работещите в книжарницата обявиха, че към този момент даже не им прави усещане, когато летят стъкла.

„ Преди година от прилежащия вход паднаха стъкла наоколо до деца и едвам не ги убиха “, описа хлапета от входа на „ Петко Д. Петков “ 31, пред кореспондент на „ Марица “.

„ Блокът е висок, а частите са солидни. Не ми се мисли, в случай че се някой бъде под терасите, когато се откърти мозайка “, оплака се друга жена.

„ Всеки притежател би трябвало самичък да ремонтира и обезопаси жилището си, защото е виновен за него по закон “, сподели Георги Стаменов, кмет на регион Централен за „ Марица “. Той даде обещание, че ще изпрати екип, който да направи наставление до жителите на блока, които би трябвало да ремонтират рисковите тераси в период.

„ Ако притежателите не изпълнят разпореждането, ще им бъде формиран акт за административно нарушаване в размер на 200 лв.. С това пълномощията на Общината се изчерпват ", сподели Стаменов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР