Стажантите от програмата на Младежкото обединение в БСП – София

...
Стажантите от програмата на Младежкото обединение в БСП – София
Коментари Харесай

Стажантите от програмата на МО на БСП – София „Стани депутат за 1 месец“ посетиха Народното събрание

Стажантите от програмата на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София „Стани народен представител за 1 месец“ посетиха за първи път Народното събрание. След като се разходиха из постройката благодарение на гид и гледаха съвещание на Народното събрание, стажантите участваха в полемика със зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Антон Кутев. Гости на полемиката бяха и народните представители Георги Стоилов, Ирена Анастасова и Пенчо Милков.

С тях те организираха полемика за работата на Народното събрание и по какъв начин една концепция се трансформира в добре направен законопроект, който би трябвало да премине през всички механизми на парламентарната народна власт.

През другата седмица предстоят самостоятелни срещи сред стажантите и техните ментори, както и визити на разнообразни парламентарни комисии, както и полемики и разисквания на разнообразни политически настоящи тематики.

Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София даде старт на второто издание на стажантската стратегия „Стани народен представител за 1 месец“ при започване на седмицата. През идващия месец 50 младежи от цяла България ще имат опцията да се срещнат от близко с работата на Народното събрание и да споделят на 4 очи с народните представители от ПГ на „БСП за България“.

Официалното разкриване на програмата във вторник се състоя в централата на Българска социалистическа партия. Участниците бяха приветствани от Габриел Вълков, който е секретар „Обучения и стажантски програми“ в управлението на столичната младежка организация на Българска социалистическа партия, както и Мина Кутева – зам.-председател на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София.

Петко Димитров, ръководител на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия – София и алегоричен хазаин на откриването, изрази своята наслада от това, че вижда толкоз доста младежи, които имат мощно изразена гражданска позиция. „Важно е да покажем, че младите можем да вземем интензивно присъединяване в политическия и публичния живот на страната. Трябва да се борим за място на масата, на която се взимат решения за самите нас и нашите поколения“, показа още той.

Гост на откриването беше и Николай Бериевски, ръководител на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия. „Щастлив съм, че виждам толкоз доста младежи, които се интересуват от политика. Това ми вдъхва религия и вяра и опровергава всички клишета, че младите в България са аполитични. Всички виждате в какво положение се намира страната ни и доколко ескалира публичното недоволство“, съобщи той пред участниците.

Събитието почете и Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия, която приветства стажантите и им сподели, че идват в най-активния месец от работата на Народното събрание, защото през идните седмици следва разискването и гласуването на бюджета за 2019 година.

Участниците имаха опция да се срещнат с техните ментори – народните представители от ПГ на „БСП за България“, както и да си поговорят с тях на настоящи политически тематики.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР