Стадо морски слонове е превзело популярен плаж в Калифорния, докато

...
Стадо морски слонове е превзело популярен плаж в Калифорния, докато
Коментари Харесай

Морски слонове превзеха калифорнийски плаж

Стадо морски слонове е превзело известен плаж в Калифорния, до момента в който бреговата линия е била затворена поради прекъсването на работа на федералната администрация, оповестяват Асошиейтед прес и Ройтерс.

Отсъствието на чиновници на крайбрежния парк Пойнт Рейес и на гости, които да ги смущават, е помогнало на животните да завладеят плажа Дрейкс. Морските слонове са потърсили безвреден "рай ", откакто нормалният им хабитат на към 51,5 километра северозападно от Сан Франциско е бил наводнен от стихия и приливни талази, изяснява Джон Делосо, представител на парка, на чиято територия се намира плажът.

През последните две седмици на бял свят са се появили над 35 морски слончета и стадото към този момент наброява към 100 екземпляра.

Две животни, чието тегло може да доближи до 2,5 тона, са съборили защитна ограда и са се "добрали " до прилежащия паркинг, където са видяни да лентяйстват върху рампа за инвалидни колички. Друг морски слон е забелязан да се излежава под близка маса за пикник.

Въпреки че паркът е възобновил работа в неделя, плажът и пътят към него са останали затворени, до момента в който чиновниците умуват по какъв начин да "съвместят " хора и морски слонове.

Според проекта, който ще бъде задействан през уикенда, рейнджърите ще разрешават на дребни групи гости да приближат и да зърнат едрите "колонизатори " от разстояние сред 27 и 37 метра.

Очаква се морските слонове, които излизат на сушата единствено с цел да раждат, да се развъждат и да сменят козината си, да останат на плажа до април. Тогава майките ще отбият дребните и стадото "доброволно " ще се завърне в океана, където прекарва по-голямата част от времето си в хранене.

На въпрос какво ще стане, в случай че нашествениците се завърнат, Делосо дава отговор: "Ще му мислим по-нататък ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР