Стачката на служителите в системата на дипломатическата служба беше безпрецедентна

...
Стачката на служителите в системата на дипломатическата служба беше безпрецедентна
Коментари Харесай

МВнР отговори на стачкуващите: Диалог имаше, въпреки че протестите не бяха по правилата

Стачката на чиновниците в системата на дипломатическата работа беше невиждана в историята на Министерството на външните работи (МВнР). Тя се състоя в интервал на реализация на основни национални цели за България. Стачката е повлияла и за основаване на напрежение сред работещите и стачкуващите, което способства за утежняване на работната среда във значим миг.

Това пишат в позиция от МВнР. 
 30 млн. лева нужни на Министерство на външните работи да реши казуса със заплатите
30 млн. лева нужни на Министерство на външните работи да реши казуса със заплатите

Ръководството е поискало нарастване с 30%

От там акцентират, че намират  настояванията на стачкуващите сътрудници за обективни , само че служебният кабинет не разполага с нужните финансови принадлежности за промени в бюджетните параметри. Изискванията бяха свързани даже и с вдишване на задължения, които излизат отвън времевите рамки и благоприятни условия на служебното държавно управление.

Стачката е била оповестена, даже и без да са налице всички правни предпоставки за нейната правда . В тази връзка, без да са изпълнени изискванията за нейното започване, в последните две седмица бяха положени старания за нейното преустановяване от Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа, смятат от Министерство на външните работи.

Въпреки неведнъж отправените молби от страна на управлението на Министерство на външните работи за даване на описи на стачкуващите чиновници , това не е било направено.  Към днешна дата в поисканите описи има записани 77 чиновници, която численост изрично не дава отговор на действителния брой стачкуващи. 
 Служителите във Външно се отхвърлиха да стачкуват
Служителите във Външно се отхвърлиха да стачкуват

Прекратяват митинга си поради липса на градивен разговор с управлението на Министерство на външните работи

Благодарение на напъните на служебното държавно управление, с изключение на Министерство на външните работи нарастване на заплатите са  получили и редица други министерства.

Увеличението на работната заплата в Министерство на външните работи е невиждано. То е направено от държавното управление, а не за сметка на личния бюджет на Министерство на външните работи, както се твърди от Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа. Процентното нарастване беше разпределено по прецизен и обективен метод в поддръжка на най-уязвимите чиновници в системата, които получиха до 60% нарастване , декларират от министерството.

Настоящото служебно управление на Министерство на външните работи е готово да подпише съглашение за вдишване на ангажимент по отношение на настояванията на стачкуващите, само че осъществим в границите на оставащите дни на неговото ръководство. Работата за промяна на възнаграждението в Министерството на външните работи ще продължи и всички готови до този миг планове за заплати на чиновниците в централното ръководство и на тези в чужбина ще бъдат предоставени на идващото постоянно държавно управление. Надяваме се, че това ще бъде главен приоритет и в границите на идващото ръководство, се споделя още в позицията.
 Служители на Външно стачкуват
Служители на Външно стачкуват

Дипломатите ще бъдат на работните си места, само че няма да работят

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че чиновниците във Външно се отказвар да стачкуват. 

В писмо до медиите те показват като съществена причина за едностранното преустановяване на митинга, който стартира през октомври като алегоричен и прерасна в ефикасен при започване на декември , неналичието на градивен разговор с управлението на Министерство на външните работи. 

Между управлението на външното ни министерство и недоволните чиновници били извършени единствено няколко срещи , при които не е подписан нито един протокол.

Между 20-30 млн. лева са нужни за двойното мечтано нарастване на заплатите на чиновниците на Министерство на външните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР