Стабилността на Европа не е възможна без стабилността на Балканите.

...
Стабилността на Европа не е възможна без стабилността на Балканите.
Коментари Харесай

Борисов и Туск: Стабилността на Европа зависи от Балканите

Стабилността на Европа не е допустима без стабилността на Балканите. Около това се сплотиха ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск и българският министър председател Бойко Борисов в Скопие.

Двамата са посетители на конгрес на президентите на всички страни от Западните Балкани, Словения и Хърватия.

От летището на Скопие до мястото на срещата сред осмината президенти, българският министър председател и Европа се минава по македонската автомагистрала „ Приятелство ”. Точно другарски желаят страните да развият връзките в района. И тези, които още не са в Евросъюза, да се приближат до него. Македония, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, България, Словения и Хърватия. И Европейският съвет – всички са в Скопие. А на двустранна среща специфичните посетители – Бойко Борисов и Доналд Туск, се схванаха да поддържат Балканите. Туск бил удовлетворен от работата на България и от търговията ни с Македония след контракта за добросъседство. Разговорът за районна дипломация мина на ти, в смешки и закачки.

„ По-скоро аз желая да благодаря от името на всички сътрудници от Балканите. Спечели сърцата на българите с твоята тирада. Най-смелите ми упования – не съм мислил, че ръководителят на Европейски Съюз ще тръгне и ще обиколи Балканите. Мисля, че можем да предадем големите упования на района за европейска вероятност ”, съобщи Бойко Борисов.

„ Без Балканите не може да има непоклатимост и успокоение нито в района, нито в Европа. И не може да се случи без да бъде дадена вероятност на Западните Балкани. Може би ние с теб не сме дипломати по природа, само че считам, че успяхме да реализираме доста. Особено предвид на срещата в София през май ”, съобщи Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет.

Посещението в Скопие е краят на балканската обиколка на Доналд Туск. Очаква се след срещата на десетимата водачи Македония, Хърватия, Словения, България и Европейският съвет да разясняват публично какъв брой бързо вървят Западните Балкани към Западна Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР