Стабилизиране на петролните цени беляза азиатската търговия, след като в

...
Стабилизиране на петролните цени беляза азиатската търговия, след като в
Коментари Харесай

Стабилизиране на петролните цени

Стабилизиране на петролните цени беляза азиатската търговия, откакто в сряда те се намалиха до най-ниските си равнища от юли. Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 8 цента, или 0,1%, до 79,62 $ за барел, съобщи Ройтерс.

Котировките на американския лек недопечен нефт се покачиха с 6 цента, или 0,1 на 100, до 75,39 $ за барел, предава Нова тв. 

Вчера и двата договора поевтиняха с повече от 2% до най-ниското си равнище от средата на юли, защото паниките за евентуални проблеми с доставките от Близкия изток понижиха, а опасенията по отношение на търсенето в Съединени американски щати и Китай се ускориха.

Междувременно данните за инфлацията в Китай, демонстрираха, че показателят на потребителските цени през октомври е понижен с 0,2% на годишна база, до момента в който цените на производител са се намалили с 2,6%о на годишна база - в сходство с упованията на анализаторите, които предвидиха дефлация от 0,1 на 100 и спад на цените на едро с 2,7%, добавя Ройтерс. Негативната за петролния пазар наклонност се балансира до известна степен от доказаната от страна на централната банка на Китай прогноза за растеж на Брутният вътрешен продукт на страната тази година с 5 на 100.

По информация от Американския петролен институт запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са се нараснали с 11,9 милиона барела през седмицата до 3 ноември, което би представлявало най-големият им растеж от февруари насам. Потвърждение се чака от формалните данни на Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA), които поради механически аргументи ще бъдат оповестени след 15 ноември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР