Срутване на скална маса затвори пешеходно-велосипедната алеята край Панчаревското езеро.

...
Срутване на скална маса затвори пешеходно-велосипедната алеята край Панчаревското езеро.
Коментари Харесай

Срутище затвори алея край Панчаревското езеро

Срутване на скална маса затвори пешеходно-велосипедната алеята край Панчаревското езеро. Срутването е станало преди ден в сектора от трибуните до гребната база. Оказва се, че това не се случва за първи път.

Алеята е желана за разходки и спорт. В момента тя е почистена, само че има заплаха от ново сриване.

В " Денят стартира " кметът на регион " Панчарево " Николай Гюров изясни, че е издал заповед за недопускане на хора през алеята, защото срутищата са дейни.

" Проблемът е от десетилетия, той не е занапред, само че намирането на трайно решение, в действителност ще работят тези правила. Ние сме провели диалог с принципал, където чакаме да бъде предоставено изследване и планиране, надлежно наставление за подсилване на скатовете ", добави кметът.

Срутището се е случило през тъмната част на денонощието.

" След сигнала от кмета на региона наши екипи пристигнаха на място, дружно с кмета обезопасихме мястото, поставили сме заграждения и лента, уведомили сме хората, че е рисково прекосяването най-малко до момента в който са преваляванията ", разяснява Красимир Димитров - шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община.

Той добави, че при фотосите и огледа е имало рухване на камъни. В Герман също има срутище, планувани са средства за укрепването и на двете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР