Срокът за запазване на час за ваксинация за гражданите над

...
Срокът за запазване на час за ваксинация за гражданите над
Коментари Харесай

Глобяват по 100 евро всеки месец пенсионерите без ваксина в ...

Срокът за опазване на час за имунизация за жителите над 60 години в Гърция изтече в среднощ на 16 януари и няма да бъде удължаван. В понеделник способените управляващи по гражданските регистри ще стартират да изготвят окончателния лист на неимунизираните хора над 60-годишна възраст, които ще бъдат санкционирани с 50 евро за януари (половин месец) и със 100 евро за всеки идващ месец.

Има обаче известни изключения за гърците в чужбина и за тези, които са получили право на изключение от медицински комисии по аргументи, свързани със съществени алергични реакции и доказани алергични положения.

90% от жителите на Гърция, навършили 60-годишна възраст, са се ваксинирали против ковид или са си запазили час за имунизация. Това оповестиха източници от държавното управление, съобщи АНА-МПА.

Ваксинациите в тази възрастова група са се повишили с 10 процентни пункта, откакто неотдавна тя стана наложителна за тях. Общо 2 761 838 души над 60 години са имунизирани до момента, а 217 хиляди от хората в тази група са получили доза от имунизацията от 30 ноември насам.

Свързани вести Нови Коронавирус ограничения: Гърция вкарва двойни маски в рейсове и магазини Гърция е измежду първите пет страни в Европа по тестове
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР