Срокът за подаване на заявления е удължен от 7 дни

...
Срокът за подаване на заявления е удължен от 7 дни
Коментари Харесай

Застрахователите удължават срока за пострадалите от бурята в Русе

Срокът за подаване на заявки е продължен от 7 дни на неопределен

Граждани и компании, потърпевши от адската стихия в понеделник, започнаха към този момент да търсят застрахователите, с цел да получат обезщетение за разваленото си имущество и земи. Само за два дни в русенския клон на „ Булстрад” са подадени над 50 заявки за вреди по здания и домашно имущество, написа.

"Има и доста потърпевши коли. „ Само изцяло „ удавените” коли при нас са 7 ", споделиха от „ Булстрад”. Безвъзвратно потърпевши с тотал вреда са и коли, които сякаш са били прибрани на несъмнено в подземни гаражи.

„ След отичането на водата от подземния гараж на постройката на Регионална инспекция за опазване на околната среда извадиха цялостен камион с листа, а ледът изпод още не беше се стопил”, споделиха служебни лица, които са били на оглед там.

"Заради чрезвичайната конюнктура срокът за подаване на заявки е продължен от 7 дни на неопределен ", осведомиха от ДЗИ. А жителите и компаниите могат да подават заявките си както на място, по този начин и онлайн.

Не е належащо потърпевшите частни и юридически лица да показват документ за бедствието от Национален институт по метеорология и хидрология, защото провалите са обществено известни и нямат потребност от доказване, категорично подчертаха от застрахователните компании.

В Русе обаче 15 души към този момент са поискали подобен документ, а той коства 60 лева без Данък добавена стойност, в случай че бъде публикуван експресно, и 50 лева за седмица.

„ Затова жителите и юридическите лица добре да проучат дали въобще подобен документ им е нужен за доказване на вреди и дали застрахователите им го желаят “, разясни специалистът от Метеорологична обсерватория - Русе към Националния институт по метеорология и хидрология ас. доктор Емил Иванов.

Пострадаха значими публични здания

Равносметката след мощните дъжд, вятър и градушка са отнесени елементи от покриви на значими публични здания в Русе. Част от покривите на Регионалната библиотека и Онкологичния център са разрушени. Протекла е и Художествената изложба.

Градът възвръща естествения си живот, огромните улици са разчистени, продължава преместването на паднали дървета от по-малките пресечки и междублоковите пространства. Но ремонтите по засегнатите здания занапред предстоят. Щетите от ураганния вятър по покрива на библиотеката са единствено над частта, където е хранилището. Направен е оглед от експерти и застрахователи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР