Срокът на ТЕЛК решенията ще бъде удължен до 30 септември

...
Срокът на ТЕЛК решенията ще бъде удължен до 30 септември
Коментари Харесай

Удължават сроковете на ТЕЛК решенията до 30 септември


Срокът на ТЕЛК решенията ще бъде продължен до 30 септември по гледище на Инициативния комитет от „ Системата ни убива “. Това стана ясно след среща на представители на придвижването и здравния министър.

Още към 7:30 часа майките на деца с увреждания посрещнаха здравния министър Кирил Ананиев пред постройката на Министерство на здравеопазването.Според членовете на „ Системата ни убива “ в случай че срокът на решенията не бъде продължен, здравето на доста хора с увреждания и най-много на децата, е застрашено. Расте рискът за хората от дребните обитаеми места, които са принудени да пътуват до огромните градове, с цел да приготвят своята здравна документи за явяване пред съответните ТЕЛК сформира. Нараства заплахата и за онкоболните пациенти, при които за освидетелстване и преосвидетелстване се изисква забележителен размер документи.

Министерството прояви разсъдък, осъзна в действителност какъв и къде е казусът в снабдяването с документи за комисия ТЕЛК, казусът не е в самия ТЕЛК – големият проблем, който сега заплашва живота на хора с хронични болести, онкоболни, хора в тежко положение, е да обикалят клиники, лаборатории, рентгени и лечебни заведения, с цел да се снабдят с тези документни, споделиха от „ Системата ни убива “ пред БГНЕС.

Няколко минути преди 12 на обяд, от здравното министерство стобщи, че срокът на годност на всички ТЕЛК-решения ще бъде продължен до 30.09.2020 година За задачата министерството ще предложи законови промени за удължение валидността на ТЕЛК-решенията.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР