Срокът на годност на ваксините може да се удължи, това

...
Срокът на годност на ваксините може да се удължи, това
Коментари Харесай

Шефът на ИАЛ: Срокът на годност на ваксините може да се удължи

Срокът на валидност на имунизациите може да се удължи, това към този момент се направи за " Пфайзер ". Европейската организация за медикаментите извърши оценка и удостовери, че срокът може да удължи от 6 на 9 месеца. Така че, за всички доставени в страната ваксини, чисто регулаторно, срокът на валидност е продължен. Това изясни в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.

Всяка смяна в късата характерност не е нещо характерно за България, важи за всички останали страни, изясни Кирилов.

Това не е казус, случва се за лекарствените артикули, когато се натрупват спомагателни данни и след осъществяване на оценка, срокът на валидност бива удължаван.

В България сега има партиди със период на валидност до септември, респективно в този момент той е до декември, изясни Кирилов.

Близо 6,6 милиона от позволените досега ваксини са доставени у нас досега. Има налични от всички позволени, към 2,5 милиона са поставените дози, а към 550 000 са дарени на страни отвън Европейски Съюз. 100 000 дози са препродадени на Норвегия, водят се договаряния, изясни още шефът на Изпълнителната организация по медикаментите.

На база честотата на слагане на дозите е належащо да бъдат търсени такива разновидности, по тази причина се водят дейни договаряния, акцентира Кирилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР