Срещу задължитвелното ваксиниране се обявиха от Световната здравна организация (СЗО),

...
Срещу задължитвелното ваксиниране се обявиха от Световната здравна организация (СЗО),
Коментари Харесай

СЗО срещу задължително ваксиниране, но за социална дистанция

Срещу задължитвелното имунизиране се оповестиха от Световната здравна организация (СЗО), съобщи МИА. Майкъл Райън, шеф по въпросите на незабавните санитарни обстановки към СЗО, съобщи, че осведоменият избор е по-доброто решение от насилствената всеобща имунизация по света.

Катрин О`Брайън, шеф на отдела за имунизация и биология в СЗО, която сега завежда и имунизирането, също съобщи, че достъпността е значимото сега, а не определянето на прецизни правила.
 СЗО предизвести за несвоевременен възторг, че пандемията завършва
СЗО предизвести за преждевременен ентусиазъм, че пандемията завършва

Не завършва - значими са дейностите и решенията на жители и държавни управления

В същото време, Огранизацията се разгласи за съблюдаване на правила като обществената отдалеченост за ограничение на заболеваемостта.

" Не се прегръщайте ", настояха от там, като цитираха данни, че на минута в Съединени американски щати умират двама души от ковид.

Предупрежденията идват на фона на наближаващите празници.

Ваксините COVID-19 би трябвало първо да се ползват на лица, които имат най-голяма потребност, преди да бъдат пуснати на останалата част от популацията. За това настоя генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Той направи тези забележки на брифинг в понеделник, до момента в който страните не престават да чакат придобиването на ваксини, а някои към този момент получиха първите доставки и сформираха имунизационен проект.

" Тъй като страните възнамеряват да стартират имунизирането против COVID-19 през идващите седмици и месеци, ние ги призоваваме да дадат приоритет на най-нуждаещите се, въз основа на пътната карта, издадена от Стратегическата консултативна експертна група на СЗО за имунизация ", сподели шефът на СЗО.

По думите му, здравните служащи за първа линия, възрастните хора и тези в тежко здравословно положение би трябвало да са с приоритет , защото отбраната им ще понижи заболеваемостта и смъртността, както и тежестта от здравните системи.

В същото време, фирмите оповестяват и за проблеми с имунизациите. Pfizer прдупреди, че ще успее да създаде половината от плануваните количества.

От започнаха дейности против ковид като одобриха съглашение за освобождение от Данък добавена стойност върху ваксини и комплекти за тестване .
 СЗО зове: Да имунизираме предпочитано рисковите групи
СЗО зове: Да имунизираме предпочитано рисковите групи

След като редица страни към този момент получиха първите партиди и имат проект за идващите месеци

От Комисията изясняват, че с новите правила, признати единомислещо от всички страни членки на 28 октомври (като част от Съобщението по отношение на спомагателни ограничения по отношение на COVID-19), се цели да се обезпечи усъвършенстван достъп на по-ниски цени до средствата за попречване, разкриване и лекуване на ковид.

Пандемията от ковид сътвори нужда от изключителна реакция от страна на управляващите във всички области на политиките .

Официално, броят на случаите на COVID-19 в международен мащаб надвиши 67,25 милиона, а жертвите са повече от 1,53 милиона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР