Срещу сградата хвърлят яйца и камъниСтотици скандират българи татари и

...
Срещу сградата хвърлят яйца и камъниСтотици скандират българи татари и
Коментари Харесай

Стотици скандират Татари и фашисти преди откриването на българския клуб в Охрид

Срещу постройката хвърлят яйца и камъни

Стотици скандират " българи татари и фашисти " пред постройката, където трябва да бъде открит публично българският клуб " Цар Борис III “ в Охрид, съобщи кореспондент на. 

Част от протестиращите носят плакати с надписи против България и с апели против Европейския съюз, който подкрепял " фашистките претенции на България ".

Протестът публично бе подсилен персонално от водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който прикани за " всеобщо присъединяване в митинга против откриването на българския клуб " Цар Борис III ". Към апелите за присъединяване в митинга се причисли и проруската групировка на Димитър Апасиев " Левица ". Мицкоски и Апасиев бяха главните уредници на митингите против френското предложение за започване на договаряния за участие на РСМ в Европейски Съюз това лято. По време на митингите имаше вулгарни и обидни квалификации както против България, по този начин и против целия Европейски Съюз и по-специално против Франция.

Миналата седмица по време на футболния мач в Скопие сред националните тимове на България и РСМ българският химн беше освиркан, а от трибуните се чуваха обидни викания против страната ни.

По мотив на апелите за митинги против откриването на българския клуб в Охрид преди два дни българският министър на външните работи Николай Милков прикани " реакциите да бъдат премерени ". " Добре е да бъдем невъзмутими, да мислим преди да приказваме и да решаваме нещата прагматично в това, което нашия контракт за добросъседство планува ", сподели още Милков, напомня БГНЕС.

Часове преди откриването на клуба в Охрид депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и член на управлението на тази партия Антонио Милошоски заяви, че той персонално през днешния ден ще внесе в Народното събрание " проекто-закон забраняваш основаването и регистрирането на сдружения, които имат директна връзка с Третия Райх и фашисткия режим ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР