Срещу съдия Вилислава Ангелова от закрития спецсъд може да стартира

...
Срещу съдия Вилислава Ангелова от закрития спецсъд може да стартира
Коментари Харесай

Спецсъдийка може да бъде наказана заради изказване за мафията

Срещу арбитър Вилислава Ангелова от закрития спецсъд може да започва дисциплинарно произвеждане. Това се разбра от диалога сред министърката на правораздаването Надежда Йорданова и ръководителя на гражданското съдружие БОЕЦ Георги Георгиев. Георгиев беше в министерството през днешния ден да търси сметка за забавените промени и за процедурата по отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. В хода на диалога си с министърката той я попита за сигнала от БОЕЦ против арбитър Ангелова. Повод за него е изявление на съдийката от април в парламентарната правна комисия, до момента в който се обсъждаше закриването на спецструктурите. 

" Ние 10 години се обучавахме, в действителност научихме доста. В залите ни се явяваха най-елитните юристи в България. От всяко едно дело ние се учихме и по тази причина се научихме. Ние към този момент се научихме. Дори и да ни изхвърлите от системата, проведените незаконни групи с наслада ще ни одобряват ", съобщи Ангелова.

Тя доразви тезата си, че през годините е имала каузи за закононарушения, свързани с културните полезности, и се е чудила по какъв начин обвинените са съумели да се провеждат по подобен метод. Стигнала до извода, че това се дължи на хора, които схващат от материята, само че са били отритнати от страната. " Тези фрагменти са минали от другата страна ", заключи спецсъдията.

Според БОЕЦ с това е накърнен престижът на правосъдната власт. Йорданова изясни на Георгиев, че за нея това е недопустимо изявление, само че на министерството му би трябвало софтуерно време, с цел да реагира, само че ще го направи. " В момента ние го преглеждаме (сигнала на БОЕЦ). Когато имам решение, ще го кажа. За мен това е недопустимо изявление. Всяко предложение към Висшия правосъден съвет изисква официална и деликатна подготовка ", уточни Йорданова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР