Срещу над 40 американски града тази година са извършени кибератаки,

...
Срещу над 40 американски града тази година са извършени кибератаки,
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Киберпирати атакували над 40 американски града

Срещу над 40 американски града тази година са осъществени хакерски атаки, при които е била употребена стратегия за криптиране на данните и след това е желан откуп за тяхното декриптиране, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Жертви на офанзивите са станали Балтимор, Олбани, Ларедо и други Някои по-малки градове, като Лейк сити във Флорида, са предпочели да платят откупа за разшифроването на данните, тъй като независимото възобновяване щяло да им излезе още по-скъпо. Така да вземем за пример управляващите на Лейк сити са платили откуп от 460 000 $ в биткойни.

Властите на Балтимор обаче отказали да платят претенции откуп от 76 000 $ и най-после похарчили 5,3 милиона, с цел да възстановят работата на изумената компютърна система. Властите на Атланта не платили откуп от 51 000 $ и след това похарчили 17 милиона $ за възобновяване на данните.

Значителна част от хакерските атаки се осъществявала от Източна Европа, от територията на Иран, само че и от самите Съединени американски щати. Поразени били системи на полицията, градски препоръки, съдилища, лечебни заведения и библиотеки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР