Срещу лидера на опозицията в Турция Кемал Кълъчдароглу (на снимката)

...
Срещу лидера на опозицията в Турция Кемал Кълъчдароглу (на снимката)
Коментари Харесай

Подготвят атентат срещу лидера на опозицията в Турция?

Срещу водача на опозицията в Турция Кемал Кълъчдароглу (на снимката) се приготвя атентат, това написа локалният в.  " Джумхуриет ".

Твърдението принадлежи на заместник-председателя на Партията на бъдещето Селчук Йоздаг, добави медията, представена от Българска телеграфна агенция.

Партията на бъдещето е една от шестте опозиционни партии от Националния алианс, чийто общ претендент за президентските избори е Кълъчдароглу.

" След като Националният алианс разгласи кандидатурата на Кълъчдароглу, с която ще се яви на вота за държвен глава на 14 май, получихме от няколко места предизвестия за евентуален опит за убийството на Кълъчдароглу, които считаме, че би трябвало да бъдат взети съществено. Налага се да се засилят ограниченията за сигурност “, сподели той.

Членът на управлението на най-голямата опозиционна мощ и най-старата политическа групировка в югоизточната ни съседка - Народнорепубликанската партия Ердоган Топрак удостовери тези изказванията.

“Предупрежденията за вероятен опит за атентат против Кълъчдароглу доближиха и до нас. Вярваме обаче, че държавните органи ще се отнесат с нужната съвестност и сензитивност по този въпрос. Държавата има разследващи средства за тази цел. Предоставихме им отчетите, които подготвихме. Надяваме се, че ще бъдат взети нужните ограничения ”, сподели Топрак.

Кълъчдароглу е политикът, против който евентуално са осъществени най-вече опити нападение. През 2019 година бе изработен опит за линчуването му от крайни националисти. Той стана обект на несполучлив бомбен атентат от " Ислямска страна ", а по този начин също и на офанзива в Народното събрание.

В същото време резултати от социологическите анкети от последните дни, оповестени в " Джумхуриет ", сочат увеличение на рейтинга на Кълъчдароглу в конкуренцията против досегашния президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР