Срещу искането за оставка на правителството стои разнопосочна амалгама от

...
Срещу искането за оставка на правителството стои разнопосочна амалгама от
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Протестът е добър инструмент, ако зад него стоят политики


Срещу настояването за оставка на държавното управление стои разнопосочна амалгама от ползи – освен политически, само че и на бизнес субекти. Но митингът е прекрасен инструмент, единствено окогато зад него стоят политики. Това разяснява пред БНР политологът доцент Стойчо Стойчев.

Той предизвести, че в случай че свикнев да смъкваме държавни управления с митинги от улицата, това може да ни даде подправено чувство, че нещата са поправими „ каквото и магаре да изберем “. Не е казусът в разнородните претенции на протестиращите, счита той. По думите му обаче казусът с корупцията е остарял проблем - от 30 години се борим с мафията, нищо не постанова в този момент да се реши този проблем, още повече че няма ясна опция, разяснява политологът.

Доц. Стойчев обърна внимание върху прерастването на спора Радев – Борисов от междуличностен в институционален.

Президентът разгласи Прокуратурата за котило на мутри и мафиоти, които извършват единствено политически поръчки. Това е доста сериозен удар. Отделно от това и ударът против Движение за права и свободи беше значителен. Върна се в играта „ Демократична България “, само че в същото време с това има нещо друго – това е огромна засегнатост за Ахмед Доган, че някой се е изсипал там, 5 хиляди индивида, някакви хора, вършат панаири на прага му. В момента са се изправили на нокти един против различен главните играчи. Като че ли няма явен победител от едни разбърквания, политически, на пластовете, счита анализаторът.

Според него ще има опозиция от хора, които се плашат от прекомерно агресивното държание на президента.

Политологът разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия. Според него Корнелия Нинова е в обстановка да приканва от една страна за предварителни избори в страната, от друга - за нормалност в Българска социалистическа партия и да не се прави прелом в партията. След отпадането на сериозните ограничения се задействат всички тлеещи, заспали спорове, означи Стойчев по отношение на възобновените различия в Българска социалистическа партия.

В мътни води се ловят най-големите политически риби, по тази причина и всевъзможни играчи са се мобилизирали до краен лимит, посочи политологът.

За оставка на кабинета би трябвало да има доста изострено обществено напрежение. Сега се основава чувство за кризисност, без да има действително такава, акцентира доцент Стойчев и даде образец с опашките от искащи да летуват в Гърция. Границите са задръстени от хора, които желаят да вървят в Гърция да летуват и да се основава чувство за кризисност, да се споделя, че народът няма какво да яде, надали не, е малко пресилено.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР