Срещу футболната легенда Кристиано Роналдо може да бъде заведено дело

...
Срещу футболната легенда Кристиано Роналдо може да бъде заведено дело
Коментари Харесай

Роналдо е изправен пред съдебен иск за 1 млрд. долара заради реклами на криптовалути

Срещу футболната легенда Кристиано Роналдо може да бъде заведено дело от хора, които настояват, че са претърпели финансови загуби от реклами на крипто борсата Binance, в които той е взел участие, съобщи.

На 27 ноември в областен съд на Съединените щати във Флорида е подаден иск, в който се твърди, че Роналдо е " насърчавал, подпомагал и взел участие интензивно в предлагането и продажбата на нерегистрирани скъпи бумаги в съгласуваност с Binance “, написа Coin Telegraph.

Ищците настояват, че неговата поддръжка ги е предиздвикала да създадат губещи вложения. Те желаят обезщетение в размер на “сума, надвишаваща “ 1 милиарда $, съобщи Би Би Си.

Cooking something up with
— Cristiano Ronaldo (@Cristiano)
Binance влезе в многогодишно партньорство с Роналдо в средата на 2022 година, с цел да разпространява серия от негови лични незаменими токени (NFT).

В жалбата се твърди, че потребителите, които са се записали за NFT токените на Роналдо, са били насърчавани да употребяват Binance и за други цели, в това число и за вложения в нерегистрирани скъпи бумаги.

" Рекламите и промоциите с присъединяване на Кристиано Роналдо са подкрепили Binance да притегля вложения в нерегистрирани скъпи бумаги, насърчавайки милионите му почитатели, почитатели и поддръжници да влагат в крипто платформата ", се показва още в желае.

Роналдо беше основна част от възходящата известност на Binance заради своето въздействие в обществените мрежи, където има над 850 милиона почитатели. В желае се твърди, че футболистът е знаел или е трябвало да знае, че Binance продава нерегистрирани крипто активи, защото той има " капиталов опит и големи запаси за намиране на външни съветници “.

Искът цитира насоки на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, предупреждаващи звездите за нуждата да разкриват заплащания, получени за разпространение на криптовалути, което, съгласно желае, Роналдо не е направил.

Ищците по груповия иск са Майкъл Сайзмор, Майки Вонгдара и Гордън Луис, които търсят обезщетение и средства за покриване на правосъдни такси.

Междувременно Binance и нейният създател Чангпенг Жао също са изправени пред тежки юридически проблеми, откакто компанията се призна за отговорни и се ангажира да заплати обезщетение от 4.3 милиарда $ на държавното управление на Съединени американски щати за нарушавания на законите против прането на пари и ръководство на нерегистриран бизнес за прекачване на пари.

Жао се отдръпна като основен изпълнителен шеф и може да получи ефикасна присъда до 18 месеца затвор. Binance се съгласи на петгодишен мониторинг от страна на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и Министерството на финансите.

Комисията по скъпите бумаги и тържищата в Съединени американски щати също съди Binance, потвърждавайки, наред с други обвинявания, че платформата е продавала нерегистрирани скъпи бумаги, като се проверява и дали Binance не е присвоявала нелегално средства на клиенти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР